Trump och en prislapp på Grönland.

Grönland och 6 andra saker som Trump velat köpa för pengar

USA:s president Donald Trump stötte på patrull när han bestämde sig för att köpa Grönland. Grönland ville nämligen inte låta sig köpas. Här är sex andra ovanliga ting som Trump försökt köpa genom åren, men misslyckats med.

Vid det här laget är det väl ingen som har missat att Donald Trump vill köpa Grönland av Danmark. Ja, Grönland. Ni vet, världens största ö. Grönland som i ”en autonom del av Danmark, med omfattande självstyre och egen regering”.

Det ville dock varken Grönland eller Danmark, och som den danska statsministern Mette Frederiksen själv poängterade – Grönland är inte Danmarks att sälja:

– Grönland är inte danskt. Grönland är grönländskt. Jag hoppas fortfarande att det inte är på allvar.

Frederiksens negativa inställning gjorde den amerikanske presidenten sur. Vafalls? Går inte allt att köpas för pengar? Så trots att Danmark och USA sedan länge har varit viktiga allierade för varandra (Danmark hjälpte USA i såväl Irakkriget som i Afghanistan) så tänker minsann inte Trump komma på det planerade statsbesöket i september. Glöm! Det!

Men det här är inte första gången som ögonbryn höjs i samband med att Donald Trump vill köpa något. Tidigare har presidenten till exempel försökt köpa ASAP Rockys frihet och påve Franciskus favoritfotbollslag i Argentina. Här är några andra saker som Trump velat (men misslyckats med att) köpa.


7 saker som Trump velat köpa för pengar – men inte fått

Grönland

Låt oss börja med det mest aktuella. Kortfattat så vill Donald Trump köpa Grönland för att det är strategiskt och lukrativt för honom. Till exempel ligger Grönland på den nordamerikanska kontinenten och är en militärt strategisk plats för USA som redan i dag har en flygbas där. Det finns även gott om naturtillgångar som järnmalm, uran, olja och gas – och tack vare klimathotet kommer en snabb avsmältning av den till 80 procent istäckta ön öppna upp för ny gruvdrift inom kort. GOALZ!

Dessutom, hur coolt vore det inte att vara presidenten som köpte världens största ö?

Kvinnors tystnad

Stephanie Clifford, mer känd som porrskådisen Stormy Daniels, fick 2,6 miljoner dollar för att hålla tyst om den affär hon och Trump haft med varandra. Även The Apprentice-kollegan Omarosa Manigault Newman har berättat om den betalning hon erbjöds för att hålla tyst efter att ha fått sparken från sitt jobb som assistent till presidenten. Hon tackade dock nej och skrev istället en bok om Trump som hon beskriver som ”narcissist, kvinnohatare och rasist”. Nåväl.

ASAP Rockys frihet

Rapparen ASAP Rocky dömdes nyligen för misshandel i Stockholm. Och i vanlig ordning har videofilmer på händelsen läckt och Donald Trump har haft en åsikt i frågan. På Twitter gjorde han klart att han minsann tänkte snacka med statsminister Stefan Löfven, och att han kräver ASAP Rockys frigivning. När inte det gick ville han istället betala ASAP Rockys borgen, något som ju är omöjligt i Sverige då vi inte har ett system där rika kan köpa sin frihet.

Löfven kommenterade Trumps utspel med orden:

”I Sverige är alla lika inför lagen, även besökare från andra länder. Den svenska regeringen varken kan eller kommer att försöka påverka åklagare eller domstolar”.

Muren mot Mexiko

Muren mot Mexiko är en av Donald Trumps mer långdragna och svårförverkligade drömmar. Hans senaste bakslag kom efter att en federal domare satte stopp för försvarsdepartementets planer att avsätta 9,2 miljarder kronor för uppförandet av den efterlängtade muren. Det var i mars månad, men det var med all säkerhet inte det sista vi hörde om den saken.

NFL-laget Buffalo Bills

När Buffalo Bills gamle ägare dog 2014 bestämde sig familjen för att sälja laget. Många var intresserade, bland annat Jon Bon Jovi och ägaren av hockeylaget Buffalo Sabres, Terry Pegula. Men Donald Trump ville så klart inte vara sämre och lade även han ett bud.

För Donald Trump ÄLSKAR som bekant att köpa saker.

Lotten föll dock på Sabres-tjommen och Donald Trump lämnades bitter och kränkt. Så han tog till Twitter, på ett sansat och moget sätt givetvis:

Påvens favoritfotbollslag

År 2015 uppenbarades så en nära religiös tanke hos Trump; han skulle köpa påve Franciskus favoritfotbollslag i Argentina, Atletico San Lorenzo di Almagro. Affären, som kunde ha köpt honom många kristna röster, blev dock aldrig av. 🙁

Covfefe

Kräver väl egentligen ingen ytterligare förklaring.

Läs mer:

Donald Trumps rasistiska attack mot kvinnorna – detta har hänt

En frilagd bild på Trump har fått Twitter att explodera av kreativitet