Håkan Hellström spelar in ny skiva – och då kan den släppas

Håkan Hellström spelar in ny skiva – och då kan den släppas

Efter en tid ifrån rampljuset verkar artisten Håkan Hellström äntligen vara aktuell med ny musik igen. Bäst av allt? En ny skiva kan komma redan nästa år.

För två år sedan släppte Håkan Hellström albumet Du gamla du fria och i samband med det blev han Sveriges mest spelade artist på Spotify. Engagemanget för Håkan Hellström var enormt och samma år slog han publikrekord på Ullevi med 70 000 människor i publiken.

Året efter, 2017, gjorde Håkan Hellström ytterligare en turné, men därefter meddelade artisten att han skulle ta en paus ifrån rampljuset och att han planerade för att vara borta i ett par år.

Anledningen till att Håkan Hellström tog en paus var främst för att samla inspiration och i en intervju med Expressens musikredaktör Anders Nunstedt var han noga med att poängtera att det absolut inte handlade om något avslut:

”Det här är inget som helst ”farväl”, det är en alldeles för dramatisk rubrik. Det brukar ta ungefär två tre år att göra en ny platta, så det är väl den vanliga pausen man kan tala om. Jag ska börja skriva på nya låtar redan i höst”, sa han då till tidningen.

Och till alla inbitna Håkan Hellström-fans kan vi nu meddela att pausen äntligen verkar vara över!

Håkan Hellström avslöjar namnen på två nya låtar

I ett inlägg på Instagram publicerade Håkan Hellström nyligen ett videoklipp från en studio där han och hans bandmedlemmar spelar in musik. I klippet hör man bandet prata om ”Nordhemsgatan” och ”Jordskred”, något som verkar vara arbetsnamnen på två kommande låtar.

I skrivandets stund har videon visats omkring 70 000 gånger och fått över 2 300 kommentarer och 17 000 gilla-markeringar. Många tolkar inlägget som ett tydligt tecken på att artisten ska släppa nya musik.

Och spekulationerna verkar stämma. Expressen har nämligen pratat med Håkan Hellströms låtskrivarpartner Björn Olsson som bekräftar att en ny skiva är på gång – och ger en hint om när den kan släppas:

”Tanken är väl att skivan kommer tidigast nästa år, men jag vill inte prata för mycket om den. Det är Håkans skiva. Men det är skitskoj. Och han är ju grym”, säger Björn Olsson till tidningen.

Källa: Expressen

Foto: TT

Läs mer:

Linnea Henriksson är gravid – visar upp kulan på Instagram

Håkan Hellström vs Justin Bieber – en match i 5 ronder

18 citat av Håkan Hellström som går rakt in i hjärtat