Se Halseys starka dikt om sexuella övergrepp: ”Han säger att jag inte får säga nej”

I helgen marscherade tusentals människor i manifestationen Women's March. En av de starkaste talen levererade artisten Halsey som i diktform berättade om sina erfarenheter av sexuella övergrepp.

Läs mer: Nu blir det dyrare att handla på Wish – Postnord inför avgift

I helgen hölls manifestationen Women’s March på flera håll i USA för att protestera mot president Trump och visa sitt stöd för kvinnors rättigheter. Marschen uppstod förra året som en reaktion på Trumps seger i presidentvalet och manifestationen lockade miljontals kvinnor, män och barn världen över. Årets Women’s March var något mer blygsam i antalet deltagare – men inte mindre stark för det.


Efter en höst präglad av #metoo och #timesup så ligger ämnet sexuella övergrepp och trakasserier högt på agendan i Sverige såväl som i USA, något som märkes i talen som hölls under manifestationen. Några av de kända kvinnor som i helgen höll tal i USA är Viola Davis, Nathalie Portman, Scarlett Johansson, Eva Longoria, Whoopi Goldberg, Alyssa Milano och Halsey.

Halsey valde att läsa upp en dikt hon skrivit om sina erfarenheter av sexuella övergrepp och trakasserier. Med titeln “A Story Like Mine” beskriver hon bland annat ett övergrepp som skedde när hon var barn, hur en pojkvän tvingat sig till sex och när hon följde med en kompis som skulle göra abort efter en våldtäkt. Dikten och uppläsningen är lika delar hemsk som den är stark och rörande. Se hela diktuppläsningen nedan.

Obs! Triggervarning för beskrivning av sexuella övergrepp.

Foto: IBL