nya emoji 14 gravid man hjärta händer förvånad smiley händer håller hand

Gravid man – och ännu fler inkluderande emojis som släpps under hösten

Är du en frekvent användare av emojis eller håller du dig till ett fåtal? Oavsett vad man har för relation till emojis kan det vara roligt att ha några fler att välja på. Baaam ger dig koll på höstens nyheter.
0:39

Efter reklamen: Här är apples nya emojis för 2021

(0:39)

Redan i höst kommer nya emojis att lanseras, det blev offentligt några dagar före emojins dag som var den 17 juli. Några av de emojis som lanseras är en discokula, en smältande smiley, en rutschkana och olika nya handgester.

Lanseringen av emojisarna var försenad på grund av pandemin. Bilderna på emojisarna är än så länge bara ett utkast och hela listan kommer att slutföras till september. I slutet av 2021 och början av 2022 bör sedan alla användare, oavsett enhet, ha tillgång till emojisarna.

Nyhet för hösten – ökad mångfald

Redan 2018 började Unicode Consortium, som lanserar emojisarna, att vara mer inkluderande med sina emojis. Då lanserades emojis föreställande personer med olika funktionsvariationer, bland annat en person som sitter i rullstol, en person som är döv och en person som är blind.

Inför höstens lansering satsar företaget på ännu mer inkludering. Till exempel så kommer handskakningsemojisarna i flera hudtoner. Något som också tillkommer är en gravid man och en gravid icke-binär person, tidigare har det enbart funnits en gravid kvinna.

Foto: Emojipedia

Fler inkluderande emojis är minst sagt efterlängtade. I våras gjorde Adobe en undersökning där de frågade 7000 användare om emojis och mångfald, till exempel gällande efterfrågan på fler hudfärger och fler kulturella symboler. Hela 83 procent av respondenterna svarade att de ville ha fler inkluderande emojis. Den kategori flest efterfrågar är representation gällande kultur och därefter ålder och etnicitet. Många i undersökningen ansåg frågan viktig – 76 procent menade att emojis är ett viktigt kommunikationsmedel.

Källa: The Verge och MacWorld

Relaterade artiklar
Lindex hyllas för ärliga underklädeskampanjen
Sofia Börjesson: En vit journalists skämspanik efter Raseriets protest
Disney+ stoppar flera klassiska barnfilmer – anses vara rasistiska