Här är första reklamen för mensskydd som visar blod

Aldrig har mensskydd visats upp på det här viset i reklam förut! Är det inte konstigt att vi aldrig har fått se blod tidigare?

Att prata om mens i reklam har inte alltid varit självklart. Det var först år 1980 som en reklam för tamponger sändes på TV, och den första att nämna ordet mens var Courtney Cox i en reklamfilm för Tampax år 1985. I dag har vi kommit längre än så, men har du tänkt på att mens fortfarande alltid ska förskönas i tv-reklam?

Läs även: Därför får du och dina kompisar synkad mens

Tamponger och bindor visas tillsammans med en blå vätska istället för blod. Oftast tillsammans med en massa blommor – helt enkelt för att mens ska se fräschare ut. Och det är ju väldigt konstigt egentligen, eftersom mens är helt naturligt.

Ett företag som kommit en bit längre i utvecklingen är Bodyform, det brittiska Libresse. De är de första att visa upp hur det faktiskt är att ha mens i verkligheten – det vill säga blod, och mensskydd i användning.

Det ska bli spännande att se om andra varumärken för mensskydd hoppar på det här. Spana in reklamen i videoklippen nedanför.

Läs också:
Nu blir tamponger gratis (för många!)
Bikinitrosan du ska använda när du har mens
Här är kitet som ska rädda din mensvecka

Foto: IBL