Disneys Mulan

Här är första trailern till Disneys nya film om Mulan

Disney jobbar för fullt med att ge sina gamla klassiker nytt liv i form av uppdaterade inspelningar. Snart äntrar Lejonkungen bioduken – och flera andra titlar är på gång. Här är första trailern till nya Mulan.

Den 17 juli är det dags för Disneys klassiker Lejonkungen att ha premiär. En film där vi bland annat kommer att få se Beyoncé Knowles-Carter spela Nala och rapparen Donald Glover spela Simba. Remaken kommer dessutom få en svensk version, där ingen mindre än Molly Hammar går in i rollen som Nala och John Lundvik i rollen som Simba.

Det var för ett par år sedan som Disney gick ut med nyheten om att de kommer satsa på att skapa nya versioner av sina animerade klassiker. Aladdin och Dumbo är exempel på filmer som än så länge har fått se dagens ljus, och flera andra titlar är på gång.

Mulan äntrar till exempel bioduken i mars 2020 – och nyligen släpptes den första trailern till filmen.

Liu Yifei spelar rollen som Mulan

Originalfilmen om Mulan hade premiär för drygt 20 år sedan och är baserad på en gammal kinesisk legend om en kvinnlig krigare som klär ut sig till man för att få leda sin fars armé.

För att hitta huvudrollsinnehavaren till den nya filmen krävdes det ett gediget arbete. Filmmakarna ville nämligen se en ung kinesisk kvinna spela den modiga flickan. Därtill skulle hon både besitta trovärdiga kunskaper i kampsport och behärska det engelska språket. Sammanlagt ska rollsättarna ha besökt fem kontinenter och testat närmare 1 000 kandidater innan de slutligen bestämde sig. Lotten föll då på Liu Yifei – en av Kinas mest populära skådespelare.

I nya Mulan spelar även Gong Li, Donnie Yen, Jet Li, Jason Scott Lee och Tzi Ma.

Foto: Disney 

Läs mer:

Hon spelar Ariel i Disneys nya film om Den lilla sjöjungfrun

Efter Lejonkungen – nu gör Disney spelfilm om Snövit

Här är alla Disneyfilmer som har premiär 2019 – och 2020

Test: Hur många Disneyfilmer har du sett?