Sløborn

Här är nya pandemiserien som ger oss kalla kårar

Pandemithrillern Sløborn spelades in förra året och har skrämmande många likheter med EXAKT det vi upplever idag. Vad är oddsen?

När ett fågelinfluensaliknande virus sprids av duvor i norra Kina är det ingenting som berör människorna på en liten, idyllisk ö i Nordsjön.

Men så en dag spolas en segelbåt med mumifierade kroppar upp på land och med dem kommer viruset till ön.

I början är alla så upptagna av sina egna problem att de inte upptäcker att den strandade segelbåten är ett tecken på en förestående apokalyps.

Ungdomarna på ön kämpar med relationer, kärlek och oönskade graviditeter och deras föräldrar med separation, medelålderskriser och existentiella maktkamper.

Karantän, masker och ett samhälle som tappar kontrollen

Det dödliga viruset sprider sig över ön och infiltrerar långsamt karaktärernas dagliga liv och medvetande.

Invånarna uppmanas till social distansering och munskydd och karantänregler införs. Familjen, myndigheterna och samhället tappar sitt inflytande och makt över situationen. Konspirationsteorierna börjar florera.

Samhället delar sig – sakta med säkert.

Låter det bekant?

Nära att dras tillbaka – för likt verkligheten

Serien, som är en samproduktion mellan bolag från Danmark och Tyskland sändes i Tyskland i somras och har uppmärksammats en hel del internationellt, vilket inte är så konstigt. Först var man nära att dra tillbaka serien då man tyckte att det låg för nära dagens verklighet.

Sløborn är skapad och producerad av bland annat Christian Alvart (Dogs of Berlin) och finns i åtta avsnitt på HBO Nordic från och med den 21 december.

Kolla in trailern för Sløborn här:

Foto: Syrreal Entertainment i samproduktion med ZDF, Tobis, Nordisk Film och ZDF Enterprises.

LÄS MER:

8 filmer som förutspått framtiden på ett otroligt sätt

Skräckfilmsfans har klarat pandemin bättre än andra

Höstens nya skräckfilmer på Netflix – perfekt till Halloween