Här är sajten som gör recept av dina matrester

Du som har svårt att hitta middagsinspirationen får nu lite hjälp. Gottihop är sajten som låter dig skriva in vad du har i kylen och letar upp ett recept som passar.

Läs mer: Isabella Löwengrip får egen realityserie – då har den premiär

Det är en trött måndagkväll och du kikar in i kylskåpet. En lök, några potatisar, en halloumi och en skvätt grädde. Fantasin räcker inte långt och det slutar med hämtmat från thaikiosken runt hörnet. Låter det bekant? Nu finns en tjänst som hjälper dig med just fantasilösheten.

Alexander Engel har startat sajten Gottihop som låter dig skriva in ingredienser som du har hemma och förslår andra ingredienser som passar till och maträtter du kan laga. Alexander kom på idén när han själv försökte ta reda på vad som är gott ihop och bestämde sig för att skapa en tjänst som tar reda på just det. Förhoppningen är att matlagning ska bli både enklare och roligare. Att ta vara på de ingredienser du redan har hemma är dessutom ett sätt att minska matsvinnet och spara pengar.

Läs mer: Tänk nytt! Här är 3 kreativa sätt att dela på föräldradagarna

Gottihop fungerar såhär:

1. Sök: Skriv in en ingrediens. Till exempel det öppnade paketet i kylskåpet som snart går ut eller något i skafferiet som du saknar inspiration för att tillaga.

2. Klicka: Gottihop presenterar nu andra ingredienser som smakar gott ihop med din sökning. Du kan välja att lägga till dem genom att klicka plus eller exkludera dem genom att klicka minus. Här skapas din smakkombination.

3. Hitta: När du klickar på hitta-recept-ikonen så visar gottihop recept som matchar din smakkombination. Sen kan man alltid gå tillbaka till steg 2 och göra ändringar om man vill.

Foto: IBL/Shutterstock, gottihop