Här delar männen ”runkmaterial” på sina fruar i Facebook-grupp

Här delar männen ”runkmaterial” på sina fruar i Facebook-grupp

Senaste nytt i ”män som beter sig som idioter”: Medlemmar i en pappa-grupp på Facebook delar bilder på sina fruar som ”runkmaterial”.

Läs mer: ”Stackars lilla Kukhuvet” – Moas serie belyser sexism och rasism

En Facebookgrupp för svenska pappor har väckt starka reaktioner efter ett inlägg där medlemmarna uppmanades dela med sig av lättklädda bilder på sina fruar och flickvänner som ”runkmaterial”, rapporterar Sveriges Radio P4.

”… Hur många av er har ballar av stål och vågar lägga ut en het bild på era respektive… Om inte annat så bjuder vi ju på lite runkmaterial för våra mindre lyckosamma pappisar…”

Så såg det första inlägget ut i Facebook-tråden. Det är nu borttaget från gruppen men under flera timmar delade medlemmar nästintill helt avklädda bilder på sina flickvänner och fruar. Bilder som dessutom recenserades och kommenterades, ofta på ett kränkande sätt.

– Vi står absolut inte bakom den här frågeställningen. Jag blir personligen äcklad – bort med det, säger Tommy Vass som är grundare och en av dom som administrerar gruppen, till P4.

Han berättar vidare att han ser allvarligt på det som har hänt och har polisanmält händelsen. Ett 50-tal medlemmar har dessutom uteslutits ur gruppen.


Innan inlägget togs bort hann flera ta skärmdumpar som nu sprids på sociala medier och väcker ilska. En av dem som har kommenterat inlägget är Cissi Wallin:

”Vuxna män som satt barn till världen recenserar alltså de kvinnokroppar som burit och fött dessa barn. Vuxna män med rösträtt osv. Kanske pappor på er förskola, som vill ha lite ”runkmaterial”/visar upp ”sina kvinnor” som om de vore utställningsobjekt. Jodå, på riktigt, 2018.”

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

 

Foto: Skärmdump, IBL/Shutterstock