Bloggaren Margaux filmade hela sin förlossning – och videon är så stark

Bloggaren Margaux filmade hela sin förlossning – och videon är så stark

Alla har vi fått lyssna på förlossningsberättelser, frivilligt eller ofrivilligt. Men nu har bloggaren Margaux Dietz tagit det ett steg längre.

När bloggaren Margaux Dietz första barn var på väg hade hon kameran redo. När vattnet gick på Seven Eleven filmade Margaux. Detsamma när hon i blöta byxor rusade hem, när hon ringer barnmorskan och när taxin hämtar henne och den blivande pappan.

Men det slutar inte där.

Läs även: Experten förklarar: Därför älskar alla plötsligt babyshowers

Hon har klippt en video där vi får se sonen födas. Så här skriver hon på bloggen:
”Att föda barn var verkligen en helt otrolig upplevelse som knappt går att beskriva. Alla kvinnor upplever den på olika sätt och tar sig genom smärtan på olika sätt men en sak är säker och det är att alla vi mammor är superkvinnor som har klarat det här.
Känslan nu efteråt slår allt, har man klarat av att baka ett barn i 9 månader och sen föda ut det så kan man klara allt i hela världen.”

Efter den här videon hyllas hon såklart av sina följare och vi måste säga att detta känns superhärligt.

Margeaux har också tagit upp det faktum att hon sprack – och att vi måste snacka mer om vad det faktiskt innebär. Hon konstaterar att 80 procent av alla kvinnor får första och andra gradens sprickningar och fortsätter:

”Jag vill med det här säga att vi inte ska behöva skämmas för att vi spricker mycket eller lite under förlossningen. Jag kände mig verkligen livrädd när jag hörde siffran 15 och jag hoppas nu att jag med det här inlägget kan lugna fler av er när ni ligger i samma sits. 
Det gör inte ont och det läker SÅ SNABBT!”

Se videon här (och låt tårarna flöda…)

Läs även: 12 anledningar att vara gravidilsken i Sverige idag

Foto: Youtube/Margaux Dietz