Här tröttnar Skam-skådespelaren på bantningshetsen – hyllas av tiotusentals

Här tröttnar Skam-skådespelaren på bantningshetsen – hyllas av tiotusentals

Efter ärliga Instagram-inlägget hyllas skådespelaren av tiotusentals. ”Slå den som säger att du inte duger hårt i magen”, skriver hon.

Nytt år, nytt jag – har du hört det förut? Kanske tusen gånger. Ofta handlar nyårslöften om att gå ned i vikt och börja träna. Men nu har Skam-skådespelaren Ulrikke Falch fått nog.

sitt Instagramkonto skriver hon:

”Okej, det är januari. Det betyder att vi ska gå ned i vikt, förbättra vår hälsa, läsa fler böcker och jobba hårdare. Jag är så arg på den här inställningen att jag inte står ut. Betyder det att jag inte är bra nog? Att vi inte duger? Kom ihåg att vara tacksamma för livet. Och slå den som säger att du inte duger hårt i magen”.

Läs också: Då kommer säsong 3 av Skam till SVT

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

Inlägget har i skrivande stund fått nästan 40 000 gillamarkeringar och över 1 000 kommentarer.

Läs också: Bekräftat – då släpps säsong 4 av succéserien Skam

”Du är bäst. Så fint av dig att använda den här plattformen du har för ett så bra syfte”, skriver en och en annan håller med:

”Tack för att du sprider medvetenhet om sådana här problem och visar oss att ingen är perfekt istället för att få ditt liv att se ut som en dröm, som så många andra kändisar”.

I tv-serien spelar Ulrikke karaktären Vilde som lider av ätstörningar och Ulrikke har själv öppet pratat om att hon lidit av samma problematik.

Läs mer:
Därför borde du titta på Skam – även om du är över 25
Sarah Delshad: ”Därför är Sana i Skam min hjälte”
Efter Skam – fler söker hjälp efter sexuella övergrepp

Bildkälla: NRK/Instagram