Snart släpps nya Harry Potter-spelet – och det ser förtrollande ut!

Snart släpps nya Harry Potter-spelet – och det ser förtrollande ut!

I somras blåste Pokémon Go-hypen över världen. Nu är det Harry Potters tur att släppa ett mobilspel – och det ser magiskt ut!

Nu är det dags att borsta av klädnaderna och lägga telefonen på laddning. Under sommaren var det Niantics monstruöst framgångsrika mobilspel Pokémon Go som åt upp våra batterier – men under vintern verkar det bli Harry Potters tur att ta över telefoner världen över.

Varför? Jo, för att nu är det bekräftat att J.K. Rowlings magiska värld kommer att komma till liv i en mobil nära dig redan den 17 november. Då släpps nämligen ”Fantastic Beasts: Cases from the Wizarding World”-spelet till Ios och Android, skriver Teen Vogue.

Under måndagen släppte Harry Potter-sajten Pottermore de första bilderna av hur spelet kan komma att se ut – och det ser magiskt ut!

Läs också: Johnny Depp med i ny Harry Potter-film – och fans är rasande

I spelet är ditt uppdrag att arbeta för Trolldomsministeriet på Avdelningen för övervakning av magiska skapelser. Där kommer du att gräva fram några mysterier som omgärdar ett par försvunna, magiska väsen.

– Vi tänkte att ministeriet är något som många fans är bekanta med och vi får hela tiden små hintar om det och hur det fungerar, som Arthurs jobb där. Harry besöker även ministeriet flera gånger men vi får inte se så mycket om hur de faktiskt arbetar där och det var något vi ville utforska mer, säger Mary Casey, som varit med och utvecklat spelet, till Pottermore.

Läs också: 6 helt ologiska saker i Harry Potter-filmerna – så sjukt!

På plats i trollkarlsvärlden kommer du att besöka platser du känner igen, som Hogsmeade och Diagongränden, lära dig trollformler och brygga trolldrycker. Du kommer även att kunna dela dina framgångar med dina vänner och även få hjälp av dem.

– Tanken var att skapa ett spel helt olikt något du tidigare upplevt. Vi ville placera spelaren i trollkarlsvärlden och skapa något som du faktiskt kunde sträcka ut handen mot och nå, säger Mary.

Hela spelet är även fullt av små påskägg till fansen – och tonvis med referenser till saker du läst i böckerna.

– Alla som har arbetat med spelet är superfans och vi har spenderat en massa tid på Warner Bros så att vi kunnat få in mängder av små referenser – allt från Bertie Botts bönor till honungsöl.

Så glöm Pokémon Go en gång för alla – nu är det mugglarnas tur att få träda in i Harry Potter-världen!

Läs mer:
Den här hunkiga Harry Potter kommer få dig att rodna – se bilderna här!
Snart finns det en Harry Potter-festival (som du garanterat kommer vilja gå på!)
Äntligen! Här är trailern för nya Harry Potter-filmen

Bildkälla: Pottermore/Warner Bros