Säg hej till Henrietta Fromholtz – Baaams nya bloggare

Säg hej till Henrietta Fromholtz – Baaams nya bloggare

Vi är stolta, peppade och glada över att Henrietta Fromholtz i dag börjar blogga på Baaam. Lär känna henne här.

Med personliga inlägg om allt från stora örhängen och läppstift till feminism, ätstörningar och självkänsla bjuder Henriett Fromholtz dagligen på inspiration. Utöver att blogga, vlogga och frilansa som PR-, influencer- och kreativ konsult skriver hon just nu dessutom på sin första bok. Inte nog med det – från och med i dag bloggar hon här på Baaam.

Vi passade på att lära känna henne lite bättre. Här hittar du Henriettas blogg.

Välkommen till Baaam Henrietta. Vi är så pepp, stolta och glada över att du börjar blogga här. Hur känner du dig?

– Nej men ni fattar inte hur peppad, stolt och glad jag är! Jag känner att mitt 2018 börjar NU.

Vad ser du mest fram emot med att bli en del av Baaam?

– Att jag ska få vara en del av någonting peppigt, modernt och kul. Att mixa de bästa mode- och skönhetstipsen med viktiga samhällsfrågor och nyheter på en och samma sajt känns bara så rätt. Det är precis den mixen jag har och vill dela i min blogg, vilket gör detta till en perfect match.

För nya följare, vad får vi läsa om i din blogg?

– Så mycket kul och bra vill jag lova! Allt ifrån glittrande partyhelger och ytligheter till mina åsikter i ämnen som jag brinner för, som ätstörningar, feminism och självkänsla. Men ni ska framförallt få följa med mig i den största förändringen jag någonsin ställts inför. År 2017 var ett tufft år med alldeles för mycket jobb. Min hälsa fick ta stryk och jag fick ett klippkort på akuten. Livet är skört och jag har fattat att det finns mer att njuta av än jobb 24/7. Jag har precis sagt upp mig från min heltidstjänst för att börja frilansa som konsult, vilket ger mig tid över till att njuta av fler saker jag älskar. Den resan blir spännande!

Vilka ämnen brinner du särskilt mycket för?

– Ätstörningar och karriär. Får man säga mode också?

Du skriver just nu på en bok om din tid med anorexi. Varför kändes det viktigt för dig?

– Jag insjuknade i anorexi när jag var 21 och levde med en konstant ångest under 2 års tid. Jag har aldrig känt mig så ensam och missförstådd. Ingen förstod mig och det fanns ingen som kunde inspirera mig till friskhet, eftersom det inte pratades om ätstörningar då. Trots att antalet som insjuknar ökar pratar vi än idag om ämnet alldeles för lite och jag vill skriva den bok som jag själv önskar ha haft vid mitt nattduksbord som sjuk och den bok jag önskar att min omgivning hade kunnat läsa för att få mer förståelse.

Din stil. Vi älskar den! Vilket plagg i garderoben kan du inte leva utan?

– Men wow! Tack! Alltså utan mina stora bjässar till örhängen skulle jag inte orka klä mig. De gör mig pigg på att pimpa resten av kroppen. Men jag kan absolut inte leva utan mina skjortor. Det går inte.

Du målar ju också och vi har fått se dina superfina tavlor. Hur kommer det sig att du började med det?

– Jag var extremt ångestfylld och stressad under min tid som anorektiker. Det enda jag tänkte på var mat, min kropp och ensamhet. En dag slog jag mig ned vid matbordet och började dra streck med ett gäng tuschpennor… Och efter fem minuter var jag fast. Jag insåg att jag kunde koppla av, måla bort min stress och få ned all min ångest på papper. Än idag är målandet min frizon.

Du är väldigt personlig i din blogg och vlogg. Vad får vi följare inte se?

Ni får faktiskt se det mesta i mina kanaler. Tack vare att jag är så naken och ärlig får jag en väldigt nära relation till mina läsare, vilket jag älskar och mår galet bra av. Jag kan i för sig vara en riktig ragata någon halvtimme varje dag, vilket jag inte alltid delar. Men ibland gör jag – som i den här Youtube-filmen.

Du får bjuda vem som helst på middag, vad lagar du och vem hade du valt?

– Mia Skäringer, får jag snälla bjuda hem dig på middag? Jag tänker att medan jag lagar en röd curry-ceviche på lax med nudelsallad går du in i Tabita, och när vi väl slår oss till bords vill jag tjöta vidare om alla viktiga frågor du dagligen driver och skratta till magen viker sig. Till efterrätt blir det espresso martini med torr kaka.

Vad händer i vår och sommar?

– Jag ska skriva på min bok. Grovmanuset ska skickas in till min förläggare i augusti och jag måste därför lägga mycket tid på det i sommar. Men jag ska också få vara en del av tre fantastiska bröllop, åka till Paris med Johan, Budapest, spendera veckor i mitt andra hem på Mallorca samt åka mycket båt med familjen.

Läs Henriettas blogg här!