Glöm stela dejter – nu lanseras tinder för kompisar

Om du är trött på att swipea fram engångsligg och stela dejter, lanseras nu en sprillans ny app där du kan hitta vänner för livet. Nämligen en kompisdejtar-app.

Dejting-appar har länge varit ett sätt att hitta en fast partner, ett ligg eller en dejt. På senare tid har en app med möjlighet att träffa kompisar varit hett efterfrågad, och nu är den här.

Det är den amerikanska fotografen och entreprenören Melaine Aronson som ligger bakom kompis-appen Panion. Hon hade själv svårt att hitta vänner när hon kom till Sverige för tre år sedan och började därför bygga appen.

– Jag provade dejting-appar men det blev inte bra. Vi ville inte samma sak, jag ville bara hitta vänner med liknande intressen, säger hon till 8till5.se.

Appen är gratis för användaren men det kommer att finnas premiumfunktioner där du kan lägga in dolda intressen som bara visas för andra som har samma intresse. Tanken är att du på så vis ska kunna hitta din framtida själsfrände genom ert gemensamma tennis-, schack-, eller matlagningsintresse.

Så du som längtar efter en bästa vän eller ett bredare umgänge – nu kan du äntligen börja swipea höger för att hitta din framtida vän.

Foto: Mondadori