myla dalbesio

Hon är Calvin Kleins "plus size"-modell

Myla Dalbesio är Calvin Kleins senaste underklädesmodell. Amerikanska Elle gick ut på Twitter och klassade henne som ”plus size”, och märket möttes av hård kritik från kvinnor världen över. Men anklagelserna visade sig vara felaktiga – då Calvin Klein själva anlitat henne som vilken modell som helst.

– Kollektionen The Perfectly Fit skapades för att hylla alla kvinnors behov, och de här bilderna ska uttrycka att vår kollektion finns för alla, och är tillgänglig för alla kroppar och storlekar, säger en talesperson från Calvin Klein till New York Times.

Dalbesio drar en svensk storlek 40, och vill inte kalla sig plus size. Hon är även tydlig med att ingen på Calvin Klein klassat henne som en större modell, utan behandlat henne som alla andra i mängden.

– De tog med mig i kampanjen som vem som helst, det finns ingen skillnad. Det finns ingen speciell avdelning för plus size, fortsätter hon, men säger också att hon förstår förvirringen hos folk då hon är större än andra modeller som ställt upp i Calvin Kleins kampanjer.

Myla Dalbesio i senaste Calvin Klein-kampanjen.

Bildkälla