downs syndrom

Hon är första modellen med Downs syndrom på New York Fashion Week

Redan i våras blev 18-åriga Madeline Stuart från Brisbane, Australien, en succé på nätet. Tonåringen hyllades på nätet efter att ha blivit den första modellen med Downs syndrom att få modellkontrakt med en stor agentur. Nu tar hon nästa steg i karriären och går sin första visning i höst på New York fashion week.

”Det är många stora saker som händer just nu, det är galet. När vi fick frågan om att göra New York fashion week så blev jag inte förvånad”, förklarar hennes mamma Rosanne Stuart, som även är hennes manager, för Cosmopolitan.

Läs också: Modellen med Downs syndrom tar världen med storm

”Världen är redo för att se henne i rampljuset. Världen vill vara inkluderande, det har bara inte funnits någon plattform för någon som Madeline tidigare för att uppnå det. Om tio år kommer det inte vara som det är nu. Då kommer det vara häftigt att hänga med nån som har ett intellektuellt handikapp, då det visar att de bryr sig mer om känslor än om den materialistiska världen”, fortsatte hon.

Madeline tar inte bara ett stort steg för sig själv, utan blir även den första modellen någonsin med Downs syndrom som har bokats för mer än bara en visning under modeveckan. Dessutom har hon fått en hel kollektion väskor, som tillverkas i limiterad upplaga, gjorda i hennes ära.

You go girl!