plus size

Hon är plus size-modellen som tar världen med storm

Hon passar inte in i mallen för den traditionella plus size-modellen – men ändå tar hon världen med storm. Tess Holliday, 29, sägs vara den största plus size-modellen som kammat hem ett kontrakt med en stor agentur.

I dag klassar branschen modeller som plus size om de har storlek 40 till 48, men Tess är större än så.

– Jag tror att vi är den enda agenturen med en modell i hennes storlek. Hon är helt klart den största modellen jag har i den kurviga divisonen, säger Anna Shillinglaw, ägare och vd för MiLk Model Management.

Tess är större än den genomsnittliga plus size-modellen.

Agenturen hittade Tess på Instagram, och bestämde sig snabbt för att knyta henne till sig. Tess har tidigare försökt sig på att lyckas inom modellvärlden, men fick höra att hon var för kort och för stor i tonåren.

Nu hoppas Tess Holliday på att kunna få folk att förstå att alla kroppar är lika vackra, oavsett storlek. Hon förklarar för Huffington post att hon dagligen får motta mycket hat och kritik i sociala medier, men att hon hoppas att alla ändå kan ta till sig hennes budskap.

Agenturen hittade henne på Instagram – och tur var väl det!

– Jag förstår att inte alla förstår vad jag står för. Men för mig är det ett enkelt koncept. Det handlar om att älska din kropp oavsett storlek, och alltid våga jaga dina drömmar, sade hon.

Sedan sitt genombrott har Tess bland annat utsetts till en av världens hetaste plus size-modeller i italienska Vogue, och startat kampanjen #EffYourBeautyStandards, för att uppmuntra kvinnor att älska sina kroppar, oavsett storlek och färg.

Bildkälla: @tessholliday