Hon tröttnade på kvinnohatet – läs Idol-Rebeckas ursinniga inlägg

Idol-Rebecka har fått nog av sexismen och de kränkande kommentarerna hon möter på nätet. Nu uppmanar hon alla tjejer att stå upp för sina rättigheter och att stötta varandra.

Läs mer: Blondinbella står upp mot vikthetsen: ”Sluta kommentera min kropp”

Rebecka Karlsson, en av årets deltagare i Idol, har tröttnat på sexismen och kvinnohatet som frodas på internet. På sin Instagram har Rebecka lagt upp en skärmdump på ett inlägg från forumet Flashback där en person skrivit kränkande och nedvärderande om hennes kropp. Rebeckas Instagraminlägg har i skrivande stund över 3 000 likes och drygt 600 kommentarer.

”Det här är en utav det mest kvinnoförnedrande sidor jag har sett i hela mitt liv. Vi blir både kroppsligt värderade och sexuellt kränkta om vad dem vill gör med oss”, skriver Rebecka om Flashback-inlägget.

Hon tycker att sidor som Flashback forum borde plockas ner, en sajt där flera kvinnor blir nedtryckta av både män och kvinnor. Rebecka skriver vidare om att hon är stolt över sig kropp, vägrar acceptera kränkande kommentarer och uppmanar alla kvinnor att stå upp för sina rättigheter.

”Kom igen tjejer, vi borde stötta och stå upp för varandra och inte kränka varandra! Alla kvinnor borde egentligen vara feminister, stå upp för våra rättigheter!”, skriver hon.

En av kommentarerna på inlägget kommer från Ellen Bergström, som backar upp Rebecka och kallar medlemmarna på Flashback för barnsliga.

”BARN! Alltså vuxna människor har blivit barn!! De bara vräker ur sig saker som de tänker, utan att ens ha något konsekvenstänk eller ens ett UNS av empati. Vad i helvetet vinner man på att skriva så här?! Det är bara ren ondska rakt igenom, och så barnsligt så jag spyr.”, skriver hon.

Så starkt och grymt statement från Rebecka och Ellen tycker Baaam!

503 Service Unavailable

Läs även:
”Att åldras är en synd” – se Madonnas starka tal om sexism i musikbranschen
Redan 1997 tog Spice Girls ställning mot sexism – se klippet här!
Modellen avslöjar den sorgliga verkligheten bakom hennes bilder

Foto: IBL, @rebecka.karlsson.officiell