Hon ville starta festival utan män – och nu blir idén verklighet

Hon ville starta festival utan män – och nu blir idén verklighet

Komikern Emma Knyckare tröttnade på övergreppen och ville anordna en festival utan män. Och nu hakar Falkenbergs kommun på initiativet.

Efter att Bråvallafestivalen i år klockade in inte mindre än 22 misstänkta ofredanden och fyra misstänkta våldtäkter fick komikern och programledaren Emma Knyckare nog. Hon kläckte då idén med en mansfri festival.

Läs också: Hon vill starta en egen festival – helt utan män

503 Service Unavailable

– På några timmar blev det värsta grejen. Uppemot tusen personer har hört av sig och vill bidra, med alltifrån pr till städhjälp, sa Emma Knyckare då till DN.


Och nu ser festivalen ut att bli verklighet. Falkenbergs kommun har nämligen nappat på initiativet som tros bli verklighet redan nästa år.

– Jag har följt debatten kring Emma Knyckares förslag om en mansfri festival och jag har hela tiden tyckt att det är en spännande idé, säger Kristjan Fannar, destinationsutvecklare hos Falkenbergs kommun, till Hallands nyheter.

Han menar att Falkenberg har möjlighet att anordna antingen en ny, naturnära festival i lite mindre format eller en stadsfestival à la Way Out West.

– Det finns en massa förutfattade meningar om att det alltid ska vara i storstäder men i Falkenberg har vi både en fungerande samordning och bra ytor att vara på, säger han till Hallands nyheter.

Nu har hon lyckats samla ihop 500 000 kronor av välvilliga – och festivalen blir alltså av.

Foto: IBL