Hur behåller man intresset? Och hur länge ska man vänta med sex?

Hur behåller man intresset? Och hur länge ska man vänta med sex?

Dags att snacka relationer, med vår egen Dr Love, Marcus Alexandersson. En ganska vanlig kille och journalist som ger sin syn på saken i varje nummer av Baaam.

Sex och förväntningar
Jag dejtar runt lite och har träffat några killar för middagar, ett glas vin, bio och sånt. Jag känner på mig att det snart är dags för första sexet med någon ny. Jag var tillsammans med min förra kille i sju år, nu känner jag mig sjukt stressad över att vara med någon ny. Kan typ tänka mig celibat för att slippa den situationen, haha. Vad har en vanlig kille egentligen för förväntningar på hur det ska vara? Hur många gånger brukar man träffas innan man har sex? Är det ok att vänta en månad innan man gör det?
Camilla

Svar: Vad en ”vanlig” kille har för förväntningar när det kommer till sex är lika skiftande som tiden det tar mellan att man träffas och punkten då man börjar gnugga könsorgan i olika förhållanden. Det vore missvisande att säga en viss tid, men en månad är absolut inget fel att vänta. Eller mer för den delen. Poängen är ju att man ska känna sig redo. Och helst inte bara det, helst ska man ju faktiskt längta lite efter både personen och sexet också. Det är aldrig en bra idé att rusa in i fysisk närhet, men har man väl bestämt sig för att kasta kläderna är det viktigare att vara lyhörd och nyfiken än att ha memorerat ”10 sexknep som får honom att smälta i din säng”.

Hur behåller man intresset?
Det sägs att man inte ska spela svår. Man ska direkt kommunicera vad man känner om man känner nåt. Helt ofiltrerat liksom. Skicka sms direkt efter att man setts osv. Om det är rätt så är det rätt, då behövs inga ”spel”. Men ärligt talat, vad tycker du om det? Vad tycker dina killkompisar? Jag tappar intresset när någon är på. Jag behöver mystiken.
Elsa

Svar: Det finns en skillnad mellan att bevara mystiken och att ändå kunna kommunicera. Jag tror inte att det du är ute efter är en flört som ignorerar dig eller agerar med dubbla budskap. Typ är gullig när ni är tillsammans men behandlar dig som en främling däremellan. Det är inte att var mystisk, det är att vara en idiot. Men lika ocharmigt som det är med en som spelar spel för spelets skull är det ju med den som klänger fast vid sin partner som en sugkoppsförsedd parasit. Balansgången är kanske inte helt enkel om man befinner sig i startfasen av ett förhållanden. Då är det lätt att, den som är mest på, också vill påpeka detta om och om igen, för att försöka få den andra att också bli investerad i det gemensamma. Mystiken kan faktiskt vara så enkel som att man är en egen individ, med ett eget liv. Att sedan succesivt bjuda in någon där kan vara rätt härligt.’

Vad hände med alla smarta, sköna män?

Jag tycker att många män är sjukt bittra just nu. Är det bara jag eller är det en allmän trend? Senaste killen jag dejtade kände sig kränkt överlag. Han gillade inte feminister och tyckte att tjejer och styrketräning är ett no-no. Dejt nummer två var smygrasist, likaså den senaste som menade att Löfvén och Trump var ”samma skrot och korn” (eeh?). Var hänger alla sköna, smarta och trevliga killar? Tips? Måste jag flytta till en större stad för att träffa bra män?
B

Svar: Här hade det såklart passat med ett peppande ”nädå, alla killar är inte idioter – flytta till storstaden, där hittar du drömprinsen”. Men jag är inte riktigt den typen av rådgivare. Tyvärr är många killar fortfarande övertygade om att de är guds gåva till kvinnan och inte djävulens, som de flesta bevis pekar på. Det är dessutom du som tjej som har makten, på ett helt annat sätt än för bara tio år sedan – det stör en hel del ”sköna snubbar”. Visst finns det absolut bra killar, och det menar jag verkligen. Och ja, förmodligen finns det fler öppensinnade i större städer eftersom de flesta som flyttar dit av sin natur är mer öppna för förändring. Men tyvärr är det inte något naturligt för majoriteten av männen ens i storstäderna att vara feminister, anti-rasister och anti-Trump. Det viktiga, och här kommer ett riktigt klassiskt rådgivartips, är att du är bekväm med den du är och inte kompromissar med ditt inre till förmån för en kille – något du redan verkar har förstått.

Läs mer!
Sju kändiskvinnor berättar om bisexualitet
Tipsen som lyfter ditt sexliv
Iskra Lawrence klär av sig för att lyfta frågan om kroppsideal