är han intresserad

Hur vet jag om han är intresserad? Baaam har svar!

Flirtar han (eller hon) med dig? Är du medveten om hur du själv visar intresse? Hur vet jag om han är intresserad? Forskningsresultat visar att det finns dem olika flirtstilar – lär dig identifiera dem!

Ibland är det svårt att veta om en han är intresserad eller om han bara är ovanligt trevlig. En flirt innebär ju inte alltid ett blinkande öga eller en offensiv raggningsreplik. Hur vi förhåller oss till någon vi är intresserad av varierar en hel del, enligt forskning vid University of Kansas i USA.

En undersökning, baserad på svaren från 5000 deltagare, delar in oss i olika flirtstilar utifrån hur vi kommunicerar attraktion. Här hittar vi fem personlighetstyper – den traditionella, den artiga, den genuina, den lekfulla och den fysiska. Enligt studien är de flesta av oss en mix, men med en som dominerar vår personlighet. Vilken är mest du?

Den traditionella

Det här är en person som är lite stel i sin syn på kärlek. Hen tycker att killen ska ta första steget, medan tjejen ska ha en mer passiv roll. Den traditionella mannen visar ett öppet kroppsspråk, medan den traditionella kvinnan är subtil och avvaktande lekfull i sin flirtstil. Enligt studien visar tjejer som hör till den här flirtkategorin ofta sina handleder och händer när hon är intresserad av någon. Den traditionella föredrar att lära känna sin partner innan hen visar sexuellt intresse. Påminner ofta om ”den artiga” (se nedan) men behöver inte vara blyg, den traditionella kan lika gärna vara åt det extroverta hållet.

Den artiga

Den här flirtstilen är svårast att avslöja, eftersom den är väldigt hands-off och icke-sexuell. Den här personen tar gärna ett steg tillbaka när hen är attraherad av någon. Risken finns alltså att du misstolkar och gör bedömningen att han eller hon är ointresserad, när det egentligen förhåller sig tvärtom. Den artiga sägs också vara den som blir minst smickrad av att bli raggad på, tvärtom blir hen avtänd av flirtar som är för på. Den artiga flirtar genom samtal och den fysiska biten kommer senare. Påminner ofta om ”den traditionella”, men behöver inte alls ha de konservativa egenskaperna.

Den genuina

Den här typen kommunicerar i första hand attraktion genom att bli mer självutlämnande och dela med sig av sig själv. Hen visar objektet för sitt intresse fokuserad uppmärksamhet och vill ha detsamma tillbaka. Allt handlar om att skapa ett starkt känslomässigt band. Den genuina sätter emotionell närhet först, sexuell kemi kommer i andra hand.

Den lekfulla

För den lekfulla är flirtandet sällan något seriöst, det är bara kul och ett sätt att få lite skön bekräftelse. Den här typen har ofta en ganska stark självkänsla, även om det kan vara tvärtom i vissa fall. Att flirta saknar ofta en djupare betydelse, det är mest en sorts underhållning, och det här är flirttypen som är minst benägen att söka en stabil partner.

Den fysiska

Fysiska flirtar visar sitt sexuella intresse tydligt. Här finns noll blyghet, den fysiska älskar att träffa folk och rör gärna vid dig. Det är helt enkelt rätt svårt att missa intresset från den fysiska, samtidigt behöver inte signalerna betyda så mycket. Den här flirtkategorin har, enligt undersökningen, en stark sexuell kemi med sina partners. Den fysiska har också lättare än andra att ge sig in i ett förhållande.

Bubblare: The game-offret

Yes, han existerar fortfarande därute, killen som läst raggningsmanualen ”The Game” och tror att han hittat nyckeln till framgång på dejtingscenen. (Men det har han inte). Du känner igen honom på att han dissar dig eller ger dig skumma komplimanger, typ ”Du är ju rätt söt för att inte vara min typ”. The Game-mannen kan tillhöra vilken kategori som helst.

Läs även:
Fyra grymma dejtingtips som funkar på riktigt
Appen som tar reda på om din crush är intresserad
14 plågsamma stadier du går igenom varje gång du börjar dejta någon

Foto: All Over Press