Ikeas oväntade satsning – ger ut kamasutra-bok fylld med bilder

Behöver du inspiration till sovrummet? Då kan Ikea hjälpa dig på traven. Nyligen släppte de nämligen en kamasutra-bok – med förhoppningen att vidga våra inredningsvyer och skapa mer trivsel i sovrummet.

Det är Ikea i USA som har lanserat Kåma Sutra – en e-bok innehållande 20 detaljrika bilder döpta till bland annat ”Lotus flower”, ”Doggy style” och ”Swedish chair”. Och även om både boktiteln och bildrubrikerna för tankarna till olika sexpositioner är det (tyvärr) inte vad det handlar om. I stället tar möbeljätten tillfället i akt att genom boken visa upp olika inredningslösningar till sovrummet.

Målet med Kåma Sutra är att inspirera folk till att skapa mer tillfredställelse i sängkammaren – och på så sätt ge liv åt en härligare vardag. I ett pressmeddelande berättar Ikea nämligen att även om många av oss associerar den indiska originalboken Kama Sutra till sex, kärlek och erotik har flera forskare tolkat verket som en guide i konsten att leva.

”Vi tror att konsten att leva ett bättre vardagsliv börjar i sovrummet, det är ju där varje dag börja. Och den här handboken ger människor lite ökad stimulans att experimentera med – och njuta av – sina privata helgedomar”, säger Sue Slominski, kundansvarig på Ikea USA, i pressmeddelandet.

Beskriver olika livsstilar och bjuder på inredningsförslag

Bilderna i boken visualiserar olika sovrum och rubrikerna är kopplade till olika livsstilar. I anslutning till varje rubrik finns också en text som beskriver en inredningsstil som passar in på livsstilen. Sidan med ”Doggy style” är till exempel menad som inspiration till alla hundmänniskor som gärna sover med sina fyrbenta vänner tätt intill sig, och ”Lotus flower” riktar sig till de som vill bli ett med naturen i sitt sovrum.

Även om Kåma Sutra inte är ämnad för den svenska marknaden går det att bläddra i hela boken här.

Läs mer:

Nu släpper Ikea ny katalog – smygkika på vårens nyheter här

Så ser sommaren 2019 ut på Ikea – smygkika på kollektionen

Zara Larsson förklarar de svenska maträtterna på Ikea