instagram näthat

Så ska Instagram stoppa näthat med smart funktion

Snart lanserar Instagram en ny uppdatering som ger oss möjligheten att moderera kommentarer. Ett viktigt steg i riktningen för att stoppa näthat.

Vem älskar inte Instagram? Appen har under flera år gett oss möjligheten att visa upp våra liv från den bästa sidan, samt få mängder av inspiration från influencers världen över. Men precis som med alla andra sociala medier så finns det en baksida – kommentarsfältet, som ger näthatare möjligheten att trakassera med kränkande kommentarer. Men snart kan det vara slut på det!

Läs också: Så vill modellen visa verkligheten bakom Instagram

Nu ska Instagram lansera en uppdatering som ger oss möjligheten att själva filtrera bort ord, fraser och emojis som vi inte önskar i våra kommentarsflöden. Uppdateringen ska också göra det möjligt att kunna stänga av kommentarer helt och hållet, skriver The Washington Post.

”Vårt mål är att göra Instagram till ett vänligt, roligt och viktigast av allt, säkert ställe att uttrycka sig på” säger Instagrams Head of public policy Nicky Jackson Coleco till tidningen.

Uppdateringen lanseras till en början för stora konton och kända profiler med stora kommentarsflöden, och kommer släppas för alla användare inom de närmsta månaderna.

Läs också:
14 typiska Instagram-bilder som svämmar över i ditt flöde i sommar
Därför har dina vänner fler följare än du på Instagram
Så tjänar du pengar på Instagram

Foto: IBL