Instagram lanserar chattappen Threads

Instagram utmanar Snapchat igen – lanserar chattappen Threads

Instagram har de senaste åren jobbat hårt för att konkurrera med Snapchat, och nu gör de ett nytt försök med den privata meddelandeappen Threads. Vi går igenom allt vi vet om hur den funkar.

Att appen var på gång hade vi koll på, men vi visste inte exakta funktioner eller lanseringsdatum. Nu är den alltså här. Om den kommer locka Snapchatanvändare att byta plattform får vi se.

Threads är ingen revolutionerande nyhet, utan en app där du kan dela innehåll enbart med din nära vänner-lista. På samma sätt som Messenger är en kompanjonsapp till Facebook så är alltså Threads en tillhörande meddelandeapp till Instagram.

Threads är ganska lik Snapchat. Fokus ligger på bilder, videoklipp och stories, men du kan även dela statusuppdateringar, geografisk position och skicka ”vanliga” meddelande om du vill det.

Företaget pitchar appen främst med tanken att man ska ta lite mer impulsiva och inte så tillrättalagda bilder och skicka till sin nära vänner-lista. Appen går så klart också att använda som ren chattapp om man känner för det.


Så funkar nya chattappen Threads

När du öppnar appen kommer du direkt till kameran och din nära vänner-lista. Har man inte har lagt till varandra i nära vänner-listan kommer meddelandet att hamna i den vanliga DM-listan på Instagram.

Eftersom det ska vara spontant saknar kameran många av de roliga effekter man kan lägga till på stories. Däremot finns det färdiga statusmeddelande – gör en egen eller välj någon av de automatiska.

En intressant detalj är att appen även visar användarnas batteristatus för varandra, något som ska kunna förklara varför man eventuellt plötsligt slutar svara under en konversation.

Du kan också aktivera automatiska statusuppdateringar som använder din plats och andra uppgifter för att räkna ut vad du gör. Men frågan är varför man skulle vilja göra det?

Threads lanseras globalt för både IOS och Android i dagarna. 

Bilder: TT/Instagram

Läs mer:

Instagram gömmer likes – så funkar det och så påverkas vi av det

Varningen om populära appen: ”Djupt oroande”