Modellen tar av sig kläderna i tunnelbanan – anledningen är så bra

Den kroppspositiva modellen Iskra Lawrence är känd för sitt engagemang mot ensidiga skönhetsideal. Nu har hon släppt en video där hon klär av sig kläderna – och anledningen är så viktig.

Iskra Lawrence är en stor förebild för många unga tjejer. Hon är en framgångsrik plus size-modell som driver kampen mot ensidiga skönhetsideal och peppar ständigt kvinnor att tycka om sig själva.

Nu har hon släppt en video där hon klär av sig sina kläder i tunnelbanan. Anledningen? Att uppmana alla att börja gilla sin kropp.

”Jag vill prata om den viktigaste relationen vi har i livet, och det är den vi har med oss själva”, säger hon till passagerarna medan hon tar av sig sin klänning.

Läs mer: Emma Watsons fem bästa citat om feminism

”Jag växte upp och hatade min spegelbild, för att det här samhället sa åt mig att jag inte var bra nog. Jag trodde att det var något fel på mig för att jag inte hade ett thigh gap, för att jag hade celluliter och för att jag inte var tillräckligt smal”, fortsätter hon.

Iskra vill få oss alla att se det fina med våra kroppar: ”Den här kroppen är till för så mycket mer än att bara bli objektifierad, att bli tafsad på, att bli tittad på”.

Till sist uppmanar modellen alla att uppskatta och respektera vår egen kropp nästa gång vi ser oss själva i spegeln. Se hela videon nedan. Vi älskar den!

Läs även: Plus size-modellen kallades tjock – se hennes klockrena svar!

Läs mer:
Zara Larssons viktiga statement mot Polens sjuka abortlag
Redan 1997 tog Spice girls ställning mot sexism – se klippet här!
10 feministiska tatueringar du kommer älska

Källa Iskra Lawrence