Dumbledore kan bli öppet homosexuell i nya filmerna

Dumbledore kan bli öppet homosexuell i nya filmerna

Fans har länge vetat att Hogwarts rektor är homosexuell. Men nu öppnar J.K. Rowling för att det kommer att synas i kommande filmer.

Att Hogwarts rektor Albus Dumbledore är homosexuell är något som Harry Potter-fans vetat länge. Redan 2007 bekräftade J.K. Rowling Dumbledores sexualitet och berättade att han var förälskad i svartkonstnären Gellert Grindelwald. Men mycket mer än så vet vi inte och det är inte något som syns i varken böcker eller filmer – förrän nu?

I torsdags deltog J.K. Rowling i en presskonferens inför den kommande filmen ”Fantastiska vidunder och var man hittar dem” och hon sa då att Dumbledores sexualitet kan komma att utvecklas i någon av de kommande fem filmerna, skriver Glamour.

– Jag skulle vilja poängtera att det här är en historia berättad i fem delar och det finns massor att lyfta fram i deras relation. Du kommer att få se Dumbledore som en ganska besvärad ung man och i en väldigt omvälvande tid i hans liv. Och angående hans sexualitet – håll koll på detta, sa hon på konferensen.

Läs mer: Den här hunkiga Harry Potter kommer få dig att rodna – se bilderna här!

Så, det kanske inte är helt bekräftat men så gott som. Och det är helt fantastiskt! HBTQ-representation i populärkultur har ökat markant de senaste tio åren och karaktärerna mycket mindre stereotypa och mer nyanserade. Men det är fortfarande knappast något som förekommer i Hollywoods storfilmer – eller i Harry Potter-världen. Men om den älskade karaktären Dumbledore får skärmtid som öppet homosexuell vore det ett stort kliv framåt. Go, J.K. Rowling!

Läs mer:
Snart släpps nya Harry Potter-spelet – och det ser förtrollande ut!
Johnny Depp med i ny Harry Potter-film – och fans är rasande
6 helt ologiska saker i Harry Potter-filmerna – så sjukt!

Bildkälla: IBL