Johnny Depp med i ny Harry Potter-film – och fans är rasande

Johnny Depp med i ny Harry Potter-film – och fans är rasande

Under gårdagen avslöjades att Johnny Depp ska vara med i de nya Harry Potter-filmerna. Men när nyheten nådde fansen var det inga muntra miner.

Om lite drygt två veckor har den fristående Harry Potter-filmen ”Fantastiska vidunder och var man hittar dem” svensk premiär. I slutändan ska det bli hela fem nya filmer från J.K. Rowlings magiska värld och redan nu ligger den andra filmen i startgroparna. Under gårdagen avslöjades att ingen mindre än skådespelaren Johnny Depp kommer att spela en stor roll i nästa film – och dessutom göra ett kort inhopp i den första filmen.

Spekulationerna har redan börjat och med tanke på att Johnny Depp är amerikan är en trolig teori att han spelar en amerikansk trollkarl som brittiska Newt Scamander, spelad av Eddie Redmayne, möter under någon av sina resor. Men med tanke på hans tidigare roller kan det mycket väl även vara någon väldigt märklig karaktär – kanske en varulv eller något annat väsen?

Läs även: 6 helt ologiska saker i Harry Potter-filmerna – så sjukt!

”Du misshandlar din fru och sedan får du detta? Nej”

Men när nyheten om Depps nya roll nådde Harry Potter-fans kort efter avslöjandet var det inga muntra miner. De negativa reaktionerna härrör såklart till de flertalet gånger som Depp ska ha misshandlat sin, nu före detta, fru Amber Heard. Fansen menar helt enkelt att Harry Potter är något som kopplas ihop med familjevänlig underhållning – inte misshandel.

En förklaring till valet av Johnny Depp som en del av filmserien är antagligen att han fick rollen långt innan misshandelsavslöjanderna. Frågan är hur filmbolaget väljer att agera nu när kritiken når dem.

Läs mer:
Nu kan du köpa huset som Harry Potter bodde i
Snart finns det en Harry Potter-festival (som du garanterat kommer vilja gå på!)
Den här hunkiga Harry Potter kommer få dig att rodna – se bilderna här!

Bildkälla: IBL