Kenza till SOLO: "Ibland blir jag mentalt utmattad!"

Kenza till SOLO: "Ibland blir jag mentalt utmattad!"

”Hur du är gentemot andra människor kommer att ha inverkan på allt du gör genom hela ditt liv.”

Vilken är den största missuppfattningen om dig?

– För några år sedan cirkulerade det rykten om att jag skulle vara otrevlig. En riktigt dryg bitch, rent ut sagt. Jag skulle ha snäst av folk som kommit fram för att säga hej, skrattat bakom deras ryggar och jag vet inte vad det var mer för historier. Vilket är raka motsatsen till den jag är. Mina vänner brukar säga att jag är för snäll för mitt eget bästa, men jag själv älskar att träffa glada och trevliga människor och vill därför ge folk samma känsla när de träffar mig.

Äntligen: Kenza avslöjar var klädmärket IvyRevels namn står för

Vilket beslut har varit mest avgörande för din karriär?

– Det finns nog många beslut som hjälpt mig på vägen. Ett av dem är hur mån jag har varit om mitt varumärke, om vi bortser från de första åren med bloggen när jag fortfarande var ett barn, så har jag alltid tänkt på hur jag väljer att framställa mig själv, var jag väljer att synas och vilka jag väljer att jobba med. Där har jag alltid gått på magkänslan. Känns det här rätt? Det kanske känns bra just nu, men kommer det verkligen att gynna mig i framtiden? Mitt företag och mitt varumärke är ju jag själv, därför är det viktigt att jag alltid är hundra procent mig själv när jag visar upp mig för omvärlden. Är det något som inte känns bra, så tackar jag nej.

Hur hanterar du stress?

– Jag kan inte hantera stress! Tvärtom så är jag väldigt duktig på att stressa upp mig i onödan. Jag lever ett väldigt hektiskt liv med många bollar i luften hela tiden, men jag älskar det jag gör och har därför svårt för att lyssna på min kropp. Ibland går det så långt att jag får ligga hemma mentalt utmattad och med magont. Jag måste jobba på den biten. Jag har bara en kropp så jag måste lära mig att ta hand om den!

Får du ofta prestationsångest?

– Klart jag får. Jag har över en miljon människor där ute som förväntar sig att jag ska vara på ett visst sätt. De har en bild av hur jag ska vara, och många förväntar sig att allt jag levererar ska vara snyggt, roligt, smart, inspirerande… Ibland kan jag inte ge det, men det är okej och det vet jag att mina läsare tycker också. De vet att jag bara är en vanlig människa. Eller jag hoppas det i alla fall…

Kolla in: Här dissar Kenza smalhets och kroppsideal: ”Vidrigt!”

Gör du något för att jobba på den bilden, att du är en vanlig människa också?

– Ja, jag försöker jag så gott det går att variera fina proffsbilder med osminkade bilder i mjukiskläder. Jag varierar inlägg om omslagsplåtningar och sånt superglammigt med bajshistorier och deppdagar. Det har jag alltid gjort och jag är glad över det, för jag hade inte orkat leva upp till en perfekt bild om ett perfekt liv.

Om du får ge ett enda råd till alla Baaam-läsare, vad blir det?

– Glöm aldrig bort att vara snäll. Hur du är gentemot andra människor kommer att ha inverkan på allt du gör genom hela ditt liv.

Stilkoll med Kenza

Stylingtips: Skinnjacka, vit tisha, svarta jeans, klackar, röda läppar. Funkar alltid!
Favoritparfym: Dior Fahrenheit på Aleks.
Bästa nagellacksfärgen: Nude.
Outfit jag alltid känner mig snygg i: Kappa, kort kjol och boots med klack.
Hårprodukt jag älskar: Moroccan oil (själva oljan).

Läs också:
Här öppnar Nellys första outlet i Stockholm
Bildspecial: Bikiniklädd Gigi Hadid i Sports Illustrated
Så tjänar du pengar på Instagram

Av: Karin Nordin

Foto: Carl Klingspor