Så mycket är Kenzas förlovningsring värd

Så mycket är Kenzas förlovningsring värd

Under Kenza Zouitens 25-årsfest i lördags gick pojkvännen Aleks Subosic ner på knä och friade. Här är allt du behöver veta om förlovningsringen – från material till pris!

I lördags hade Kenza Zouiten bjudit in sina nära och kära till sin 25-årsfest. Festens höjdpunkt var dock när hennes sambo, Aleks Subosic, tog modet till sig att fria med en väldigt vacker förlovningsring.

Kenza har skrivit på sin blogg om lyckan över händelsen och hon passade samtidigt på att visa upp ringen för sina följare. Nu undrar såklart alla vad Kenzas förlovningsring kostar, samt vilket material den är gjord av.

– Kenzas förlovningsring kostar nog omkring 80 000 till 100 000 kronor om stenen är av god kvalitet samt på drygt en carat, vilket den ser ut att vara. Den kan kosta mer eller mindre beroende på stenens exakta kvalitet, säger diamantexperten Victor Halvarsson till Baaam.

Kenzas förlovningsring är en så kallad solitärring gjord av rödguld. Den har fyra klor och en smal skena, vilket är en enkel modell som passar många, förklarar han vidare.

– Ringen är superpopulär och färgat guld passar Kenza bra som har mörka toner. Vi säljer mestadels denna typ av förlovningsringar och fler och fler väljer en diamantring som förlovningsring precis som man gör i USA istället för en enkel, slät ring som man ofta gjorde förr.

Missa inte:
Se Kenzas förlovningsring och en rörande video från frieriet
15 fina förlovningstatueringar istället för klassiska ringar
Molly Sandén och Danny Saucedo har förlovat sig

Foto: All Over Press/Kenzas.se