kim kardashian feminist

Kim Kardashian ger svar på tal: "Därför är jag inte feminist"

Tidigare i somras fick Kim Kardashian utstå hård kritik för hennes uttalande om att hon inte är feminist. Nu ger hon svar på tal.

Det var under eventet BlogHer 16 som Kim Kardashian förklarade under en paneldebatt att hon inte är feminist. ”Jag är inte den där free the nipple-tjejen”, sade hon – vilket väckte stor kritik från hennes följare i sociala medier.

Nu har hon berättat mer om sina åsikter i sin blogg.

”För mig är en feminist någon som förespråkar civila och sociala rättigheter och frihet för alla, oavsett kön; någon som tycker att kvinna bör ha samma rättigheter och möjligheter som män när det kommer till utbildning och karriär, kropp och livsstil”, skriver hon.

”Jag jobbar hårt, jag tjänar mina egna pengar, jag är bekväm och självsäker i mig själv och jag peppar kvinnor att vara öppna och ärliga om sin sexualitet, och omfamna sin skönhet och sina kroppar”, fortsätter Kim.

”Kampen handlar om ALLAs rättigheter att behandlas lika – oavsett kön, sexualitet eller etnicitet”, avslutar hon och menar att det är därför hon inte är feminist.

Många har dock kommenterat hennes blogginlägg och anser att det hon beskriver är feminist, helt och hållet.

Läs även:
12 gånger Beyoncé har bevisat att hon är boss
Se klippet som bevisar att du också är feminist
Emma Watsons fem bästa citat om feminism

Foto: IBL