Kitkat gold

Kitkat Gold med ny gyllene smak av karamell

En choklad med smak av guld, hur lyxigt låter inte det? Nya Kitkat Gold kommer från och med nu att göra fredagsmyset ännu festligare.

Det är godisjätten Nestlé som släpper en ny smak av den älskade chokladklassikern Kitkat i form av Kitkat Gold. Det gyllene pappret och namnet antyder att det är något riktigt glammigt vi har att vänta oss.

Världens näst mest sålda choklad

Kitkat är som bekant en kexchoklad med frasig våffla i tre lager som täckts av mjölkchoklad och kan brytas i avlånga munsbitar. Chokladen såldes för första gången år 1935 i Storbritannien. I dag, 85 år senare, är den världens näst mest sålda chokladkaka efter Snickers. 

Sedan tidigare finns på den svenska marknaden rosa Kitkat ruby, Kitkat dark med mörk choklad och Kitkat white med vit choklad. Kitkat har även en serie som heter Chunky med kraftigare kakor fyllda med bland annat salt karamell, popcorn och jordnötssmör.

Lyxig inramning på Kitkat Gold

Men nu till den senaste och lyxigaste smaken hittills, Kitkat Gold! Hur smakar egentligen guld? Tja, enligt Kitkat smakar det karamell. Kitkat Gold består nämligen av vit karamelliserad choklad och frasigt kex. Förpackningen är premium, namnet likaså.

Kitkat själva beskriver smaken så här: ”Frasiga våffelfingrar täcka med gyllene vit choklad för en utsökt karamelligt paus”. Redan i januari postade de en video på Instagram för att hinta om att den nya smaken var på väg:

Nestlé skrev då att KitKat Gold skulle lanseras hos 7eleven till att börja med. Om du inte hittar KitKat Gold i just din butik kan du klicka hem den från bland andra Coopers Candy, Icas nätbutik eller Klippkungen.

Foto: Nestlé

LÄS MER:

OMG! Chokladdoppade ostbågar har hittat in i snackshyllan

Nu kommer den rosa chokladen tillbaka – och vi vet var du kan köpa den

Lösgodis utan gelatin – 25 sorter du hittar i mataffären