Iskra Lawrence klär av sig för att lyfta frågan om kroppsideal

Iskra Lawrence klär av sig för att lyfta frågan om kroppsideal

Kurviga toppmodellen och it-tjejen Iskra Lawrence driver en ständig kamp mot retusch och ensidiga skönhetsideal. Vad tycker du om den här videon?

Av Namita Arora

I en video i samarbete med självkänsle-projektet Style like you klär Iskra Lawrence av sig medan hon berättar om sin resa till självacceptans:

”När du är nöjd och ett med dig själv och vem du är, så syns det och för mig är det skönhet, och det folk attraheras av. I så många år trodde jag att jag inte var tillräckligt bra…”.

Så börjar videon där Iskra Lawrence berättar sin story. När hon som trettonåring började jobba som modell stämde hennes smala kropp överens med modellindustrins ideal. Men med åldern utvecklades Iskras unga kropp till en kvinnokropp med kurvor, vilket blev en vändpunkt i karriären. Plötsligt var hon för tjock för att få jobb. Iskra gjorde allt för att gå ner i vikt igen.

Läs mer: Modebilderna som hyllar olika kroppsformer

”Jag var besatt av hur jag såg ut”, säger hon i videon och berättar hur hon gick på olika dieter och googlade sjuka grejer, som operationsmetoder i syfte att minska vadmusklerna.

Idag gör hon karriär som kurvig modell och kampanjar för att bryta den stereotypa bilden av hur en ideal kvinnokropp gestaltas i media. Genom att dela sin resa till självacceptans vill hon inspirera unga kvinnor att inte känna sig pressade att leva upp till orealistiska kroppsideal.

Vad tycker du? Är det här ett bra sätt att lyfta frågan om kroppsideal och självacceptans?

Se videon här:

Källa: Youtube

Läs mer: Victoria’s secret-modellen: ”Branschen gav mig skeva kroppsideal”

Och läs även…
Modellen fick nog av kroppshetsen – tog egna modebilder
Ny inspirerande reklamfilm mot kroppshets – se filmen här!
Hur påverkas du av #fitspo?