Lär känna Angelica Eldh – Baaam's nya bloggare

Hej Angelica, och välkommen till oss på Baaam! Hur känns det?
Tack så mycket, det känns jätteroligt och spännande! Baaam har ju en grym tidning och hemsida så det känns helt rätt för mig och min blogg. 

Vad kommer vi att kunna vänta oss att få läsa om i din blogg ”Shake for Shape”?
Först och främst massor av färgglada smoothies (såklart), dessutom goda och enkla recept på nyttigt godis och hälsosam mat. Sedan får ni självklart följa med i min vardag som inte alltid bara handlar om smoothies… 

På tal om namnet – vad fick dig att döpa bloggen till just Shake for Shape?
Det var under en träningsresa i Thailand som min killkompis tog bilder på mig när jag gjorde smoothies i en pool (vi tyckte att det skulle passa perfekt till min blogg just då, hehe). När vi höll på att ”shakea” smoothies, kom han helt plötsligt på namnet Shake for Shape. Jag tyckte direkt att det klingade bra i huvudet så det namnet fick det bli!

Vid det här tillfället, när Angelica mixade smoothies i en pool, föddes bloggnamnet Shake for Shape.

Hur länge har du bloggat och varför började du?
Jag har nog bloggat så länge man har kunnat blogga, på ett eller annat sätt. I vintras sa min kille däremot att ”ska du lägga så mycket tid på att blogga, varför inte göra det fullt ut?”. Varför inte, tänkte jag och började lägga ner mer tanke bakom bloggen, ta finare bilder och sedan dess har det bara växt, vilket är superkul!

Var hittar du din inspiration till bloggen?
Mycket från andra inspirerande matbloggar/instagramkonton som jag följer, men också från allt möjligt i vardagen. Ser jag t.ex. en fin färgkombination i naturen så försöker jag återskapa det i mina bilder. Låter kanske lite flummigt men det är så jag fungerar, älskar att vara kreativ! Inspireras även av alla härliga läsare som lämnar otroligt fina kommentarer varje dag, vilket får mig att vilja fortsätta inspirera. Det värmer verkligen mitt hjärta. 

Okej, nu har vi pratat en del om bloggen, men nu vill vi ju veta vem du är!
Angelica heter jag, är 26 år och bor i Stockholm med min pojkvän. Har jobbat med reklam sedan gymnasiet som Art Director och älskar kreativt skapande. Jag tog tjänstledigt för ett år sedan för att studera ekonomi och då växte intresset för att fotografera fram. Har så länge jag kan minnas haft ett stort intresse för mat och hälsa. När jag var liten sa jag tydligen ”när jag blir stor vill jag jobba med att göra mat vacker, så att de som ska äta maten blir glada”. Det stämmer fortfarande och det finns ingenting roligare!

Angelica Eldh driver bloggen Shake for Shape på baaam.se

Handen på hjärtat – äter du smoothies varje dag?
Haha, ärligt talat svar JA! Åtminstone 360 dagar om året, men nästan bara till frukost (ibland kan det dock slinka ner en till mellis också bara för att det är så gott). Annars försöker jag äta så ren mat som möjligt, mycket vegetarisk kost men jag har inga förbud mot mig själv. Jag tror på en varierad kost och att njuta av någonting onyttigt ibland också.

Vilken frukt eller grönsak lämpar sig absolut inte för en god smoothie?
Enligt min erfarenhet finns det ingen, haha. Drack en smoothie på fänkål och palsternacka häromdagen som jag var lite skeptisk till, men det var supergott! Det handlar nog mer om hur man kombinerar frukterna och grönsakerna, för det finns absolut dåliga kombinationer…

Sist av allt – ge oss ett riktigt härligt sommarminne från sommaren 2015!
Jag har många fina minnen, men mitt fallskärmshopp förra helgen tar helt klart hem priset. Jag var så nervös att jag inte visste var jag skulle ta vägen dagarna innan, hela kroppen värkte. När jag väl hoppade ut ur planet var det helt magiskt och vilken wow-känsla att falla fritt 2 500 meter innan fallskärmen fälldes ut. När jag landat fick jag ett lugn som sköljde över hela kroppen, som en inre massage. Jag kan fortfarande inte förstå att jag gjorde det, men det var helt fantastiskt. Fick verkligen mersmak för äventyr och adrenalinkickar!

Angelica hoppade fallskärm under sommaren och föll fritt i 2 500 meter innan fallskärmen fälldes ut. 

Angelicas topp-3 smoothies:

1. Min favorit är utan tvekan ”banana ice cream”, som man gör på frysta bananer. Tillsammans med lite vanlijpulver och kakao smakar det precis som chokladglass. Jag behöver nog inte förklara varför jag gillar den…

2. Smoothie gjord på fryst mango, avokado, spenat och citron. Älskar konsistensen och den fräscha smaken!

3. Acaibowl. En blandning av frukt och bär tillsammans med superfrukten Acai. Serveras i en skål som man toppar med allt man gillar, t.ex. jordnötssmör, jordgubbar och granola. Perfekt!

Läs Angelicas blogg Shake for Shape här

Foto: Angelica Eldh