Linnéa Claesons ilska mot Instagram: Det räcker, det får fan vara nog nu

Linnéa Claeson har hyllats flerfaldigt för sitt instagramkonto Assholesonline. Men nu har hon fått nog av företagets policys som stoppar hennes bilder – men inte dickpicks som skickas till henne.

Läs mer: Linnéa Claeson: Jag måste vara modig – det här är så pass viktigt

Linnéa Claeson, 25, är elithandbollsspelare, juriststudent och driver instagramkontot Assholesonline. Till sina över 260 000 följare ger hon där svar på tal, på ett ofta kreativt och roligt sätt, till män som trakasserar henne.


Men nu har till och med Linnéas outtröttligt stora bägare runnit över. I ett instagraminlägg och flera facebookinlägg skriver hon om hur hennes bilder gång på gång plockas ned av Instagram – men dickpicksen hon får skickade till sig får vara kvar.

”Mitt inlägg har nu raderats två gånger från Instagram trots att kukbilden varit censurerad båda gångerna. Jag har lagt upp det en tredje gång precis och undrar varför mitt vittnesmål om hans sexuella ofredande tas ner medan då jag anmäler hans äckliga kukbild som han skickade till mig, som fan inte var censurerad, så får den vara kvar och ”bryter inte mot reglerna”. Nähe, vad har ni för jävla skitregler då om kvinnors bröstvårtor är djävulens påfund och förbjuds men det är fritt fram att män skickar bilder på sin kuk, trakasserar och hotar kvinnor till livet?!” skriver hon på Facebook.


Läs också: Linnéa Claesons briljanta hämnd mot kvinnohatet – mejlade alla hans vänner

Sedan Linnéa Claeson var elva år gammal har hennes vardag varit fylld av män som hotar, hatar och trakasserar henne. Trots det vägrar hon tystas och hennes Instagramkonto startade hon för att få ett sätt att ge tillbaka.

– Det är mitt sätt att hantera det, jag tjafsar gärna emot och är uppkäftig i alla situationer. Och så skapade jag kontot för att jag ville lyfta upp hur det ser ut. Jag tror att de som följer mig först skrattar, sen tänker till och börjar fundera på hur de kan förändra. Det är dit jag vill komma, sa Linnéa till Baaam tidigare i våras.


Läs även: Linnéa Claeson: Det här är min önskelista till svenska politiker

Men trots hennes dagliga kamp, hennes medverkan i tv och radio där hon berättat om vad hon tvingats utstå menar hon att sociala medier-jättarna Facebook och Instagram inte tar det på allvar.

”Jag tillåts inte vittna om det sexuella våld som är min vardag, mitt liv. Bilder tas ner från sociala medier. I radio och TV säger dom ibland att vissa hot är för grova för att kunna visa upp. Jag blir så jävla ledsen och arg när jag tänker på det”, skriver hon och fortsätter:

”Vad försiggår i huvudet på män som sexualiserar, stalkar, trakasserar och ofredar kvinnor? Män som brukar sexuellt våld. Män som hatar kvinnor. Män som mördar kvinnor. Män som har startat ett krig mot mig och mina systrar. Som vill trycka ner oss, våldta oss och döda oss. Vad driver dessa män? Hur blev de såhär och framförallt: HUR I HELVETE ser vi till att nästa generation inte blir likadan?! Läget är akut, vi måste agera nu nu nu, hitta svaren nu! För så länge vi lever i en ojämställd värld så är den yttersta konsekvensen att KVINNOR MÖRDAS BARA FÖR ATT DOM ÄR KVINNOR. Då är det fan bråttom” avslutar hon.

Foto: IBL/Instagram