Linnea Claesson efter fällande domen: "Ibland är jag rädd"

Linnea Claesson efter fällande domen: "Ibland är jag rädd"

Mannen som hotade att kidnappa och våldta Linnea Claeson har fällts. Nu berättar hon om den svåra tiden under rättegången och sina känslor: "Jag ju bara en vanlig tjej", skriver hon på Instagram.

I fredags blev det klart att den man som i mars 2017 skickat grova våldtäktshot till jämställdhetsaktivisten och före detta handbollsspelaren Linnea Claeson, döms för olaga hot och sexuellt ofredande. Han är inte den anda som skickat otrevliga meddelanden till Linnea, men en av de värsta.

”Han skulle kedja fast mig och våldta mig. Det här var ett mail jag fick tillsammans med vidriga bilder”, berättar Linnea Claeson på Instagram.

Hon skriver även att den här domen är otroligt viktig, för att visa att brott begångna online går att utreda. ”Inte minst för att internet ska bli en tryggare plats för våra barn!”


På sin vid det här laget välkända Instagramsida @assholesonline skriver Linnea nu öppet som tiden fram till domen och sina känslor kring det som hon utsatts för:

”Nu är jag mest lättad att domen kommit och att det är över, för det har varit skitjobbigt. Även om jag jobbar som demokratisk opinionsbildare så är jag ju bara en vanlig tjej som föddes utanför Kolmården och som ville bli delfinskötare när jag var liten. Som älskar att måla, äta pannkakstårta, handboll och Sagan om ringen. Pluggar juridik och har dinosaurieklistermärken på lagboken. Matar ankor när jag är stressad och ringer min mamma på bussen och gråter. Och i den här rätt vanliga vardagen ingår det att få mordhot, våldtäktshot och hat – varje dag”, skriver hon i ett inlägg.

Läs också: Jessica Hallbäck fyller tunnelbanan med feministisk konst: ”Allting är totalt spontant”


Inte bara opinionsbildare

Hon berättar att det har varit en jobbig tid för henne som person, för trots allt är hon inte bara den starka, tuffa tjejen som aldrig tar någon skit – den Linnea allmänheten oftast får se.

”Det är inte bara ”opinionsbildaren Linnéa” som mottar detta. Hon som käftar tillbaka, står upp för sig själv och aldrig backar. Det är hela jag som måste hantera det och hela jag är inte sådär badass. Därför har jag inte snackat om polisanmälningar eller rättegången utan behövt landa lite i det själv först. Jag hoppas ni förstår. Och fattar vad jag försöker säga.”

Hon förklarar i inlägget att hoten och trakasserierna kan göra henne både rädd och ledsen – precis på samma sätt som det skulle påverka vem som helst. Och att hoten har blivit värre.

”…ibland blir jag skiträdd. Livrädd. Undrar om dom ska hitta mig. Döda mig. Fan va ledsna min familj kommer bli då. Fan orkar inte tänka på det. Försöker trycka undan. Men hoten har tagit sig mer ut från internet till möten på gatan. Går inte att blunda för. Ser mig över axeln. Jag kan bli ledsen, arg, och äcklad av trakasserierna, kukbilderna och runkvideosarna.”

Läs också: Våga skapa dålig stämning – så bemöter du sexuella trakasserier


Vill inte ta mer skit

Ibland kan hon känna sig ensam och otillräcklig, skriver hon, men försöker samtidigt att visa både styrka och mod utåt.

”Ibland är det skitsvårt. Omöjligt. Andra dagar känner jag mig som en urkraft. Ostoppbar. Stadig. Mellan de kontrasterna lever jag. Just eftersom jag är en helt vanlig småstadstjej men som bestämt sig för att inte ta nån skit mer … Men jag hoppas ni vill va med mig i detta läskiga, snurriga, roliga, viktiga och kämpa för en snällare värld. Det har aldrig varit lätt, men det har alltid varit värt det”, avslutar Linnea.

Läs hela Linnea Claesons inlägg här:

Läs också: ”Varsågod, här är min kuk” – Experten förklarar varför män tycks älska dickpicks

Foto: Instagram

Artikeln publicerades först på MåBra.