Här är trosan som ska fungera som mensskydd

Tampong, binda eller menskopp? Nu finns ett alternativ till – menstrosan.

Hur många gånger har du inte tröttnat på instängda bindor och tamponger som torkar upp alldeles för mycket? För många är då menskoppen en räddare i nöden – men alla är inte helt bekväma med att tömma ut sitt blod själv. Då kanske de nya menstrosorna blir din bästa vän.

Trosorna kommer från företaget Thinx och är helt enkelt ett par helt vanliga trosor som också ska kunna suga upp mensblodet – helt utan annat mensskydd (eller ja, de hävdar egentligen bara att de kan suga upp mellanblödningar men tanken är densamma)!

Läs också: Därför får du och dina kompisar synkad mens

Anledningen till att det ska fungera är att underkläderna består av flera lager – yttersta lagret tar bort bakterier och suger upp vätska till lagret innanför så att ytan alltid är torr. Företaget lovar att det ska bli helt torrt – och att det alltså inte ska kännas som en blöja eller som att sitta och mysa i ditt eget blod. Dessutom går de att återanvända genom att helt enkelt slänga dem i tvättmaskinen efter att dagen är slut – om man har en tvättmaskin alltså.

Trosorna kommer i flera olika modeller och varje köp donerar även pengar till återanvändbara mensskydd för unga kvinnor i Afrika.

Men är det för bra för att vara sant? Är det något du skulle våga testa?

Läs mer:
Här är chokladen som ska lindra mensvärk
Därför gör dina bröst ont under mens – och så mår du bättre
Lotta Schelin: ”Varför pratar vi inte om mens?”

Bildkälla: Thinkstock