Mikaela Laurén: Jag har varit på botten men jag vägrar att ge mig

Mikaela Laurén: Jag har varit på botten men jag vägrar att ge mig

Mikaela Laurén berättar i ”När jag var 15”-podden om sin karriär som elitsimmare och proffsboxare. Men också om att frysa in sina ägg i längtan efter barn och om att sitta i fängelse.

Lyssna på podden här!

Mikaela Laurén började simma som treåring och tog under sin elitkarriär 16 individuella SM-guld och satte tre svenska rekord.

Men det är som proffsboxare hon gjort sig ett namn i Sverige. 2010 vann hon World Professional Boxing Federation:s världsmästarbälte och hon har gått 31 proffsmatcher – och vunnit 27 av dem. Men det är inte utan viss prestationsångest.

– Jag nöjer mig aldrig, jag slutar aldrig utan sätter nya mål. Jag har varit på botten flera gånger men jag vägrar att ge mig och till slut når man framgångar då, säger hon i sjätte avsnittet av Baaams podd, som baseras på boken ”Saker jag hade velat veta när jag var 15” av Diana Olofsson och Johanna Wester.


Missa inte: Nu lanseras När jag var 15-podden: ”Det blir många skratt och ett och annat tårat öga”

Hon tipsar om hur hon tror att alla kan nå sina mål, oavsett vad de är, och vikten av att våga dela med sig av även jobbiga delar av sitt liv.

– Allt behöver inte vara perfekta bilder på Instagram, säger hon.

Mikaela tar dessutom upp hur hennes ”Let’s dance”-medverkan nästan fick henne att gå in i väggen, att hon som 41-åring fortfarande verkligen vill skaffa barn och beslutet att frysa in sina ägg.

– Det är hemskt att det kostar så oerhört mycket och jag har tur som äntligen börjat tjäna lite pengar. Men det är så orättvist att vi som kvinnor ska behöva välja mellan våra karriärer och bli föräldrar, säger hon.

Hör hela podden här!

Läs mer om När jag var 15-podden:
Underbara Clara: När jag gör samma saker som män betraktas jag som antifeminist
Suad Ali i Baaams podd: Jag vill bli FN:s första kvinnliga generalsekreterare
Sabina Ddumba i Baaams podd: Som svart var jag aldrig den snygga tjejen
Seher Yilmaz i Baaams podd: Fattar inte killarna att det inte är okej att tafsa?