Missat samtal från okänt nummer? Så tar du reda på vem det är

Har du fått ett samtal från ett okänt nummer? Med det här knepet får du reda på vem som ringt.

Läs mer: Aldrig mer ett laggande Netflix – 5 tips för att streamingsäkra kvällen

Har du ett missat samtal från ett nummer du inte känner igen? Har du redan prövat att söka upp det på nummersajter som Hitta och Eniro men utan framgång? Det finns faktiskt fler sätt att lista ut vem det är som försökt nå dig.

Ett sätt är att googla numret, gärna med citationstecken så att sökningen blir ännu mer exakt. Till exempel ”073 678 XX XX”. Om det är en telefonförsäljare som har försökt nå dig kommer du då troligtvis få reda på det genom att andra har skrivit om det eller att numret är listat på en sajt för telefonförsäljare.

Läs även Blir du sötsugen efter träningen? Du är inte ensam!


Får du inte napp genom att googla numret kan du testa det geniala knepet att använda dig av Swish. När du registrerar dig för betaltjänsten Swish kopplar du nämligen ditt bankkonto till appen, vilket gör att den också registrerar ditt namn.

Så, om någon okänd har ringt dig, öppna Swish, skriv in det okända numret och en krona i betalfältet (OBS! Du kommer inte behöva swisha över pengar!). Tryck sedan på betala. Då kommer du till sidan där du ska signera överföringen och där dyker personens namn upp. Glöm inte att sedan avbryta betalningen, så du inte för över något belopp.

Har du otur är personen inte registrerad på Swish. Då får du helt enkelt ringa upp och se vem det är…

Foto: IBL