Modebilderna som hyllar olika kroppsformer

Modebilderna som hyllar olika kroppsformer

Den kroppspositiva modellen Iskra Lawrence är känd för sitt engagemang mot ensidiga skönhetsideal. Nu har hon tillsammans med mode- och skönhetsbloggen Runway Riot, där hon är redaktionschef, gjort ytterligare ett ställningstagande mot kroppshets.

Sajten som är känd för att lyfta frågan om kroppsideal har publicerats sin första egna modeplåtning. På bilderna ser vi oretuscherade bilder på Iskra Lawrence och ett gäng andra härliga modeller med olika kroppsformer.

Tjejerna har på sig träningskläder för att visa att vältränade kroppar kan se ut på olika sätt.

Läs även Oretuscherade modeller fick klädfösäljningen att öka

– Jag valde bara märken som har kläder för alla olika kroppstyper. Runway Riot handlar om att visa upp kroppar som annars inte syns på catwalken eller i modetidningar, säger Ashley Hoffman som är creative director för sajten och som stylade fotograferingen.

Iskra tyckte det var viktigt att publicera bilderna helt oretuscherade.

– Det får mig att känna mig bra, inte bara som modell, utan som människa. Om jag inte kan känna mig bekväm med hur min kropp ser ut, hur ska någon annan kunna göra det? Om du vill ha en positiv känsla till din kropp måste du öva på att tänka positivt kring den varje dag, säger hon.

Se bilderna här!

Läs även Alexandra Bring: ”Jag tycker det är coolt att se stark ut”
Iskra Lawrence

     

Modellerna som gör Iskra sällskap på bilderna är Chloe Vero, Laney Degrasse, Victoria Gomez, Chloe Marshall, Ash Walker, Fiona Falkiner och Michelle Vawer.

Det här är ett ställningstagande som vi på Baaam älskar!

Läs mer:
Ida Warg: ”Det är en sån jäkla hets kring vad man ska äta”
Zandra bytte vardagen i Sverige mot Yogastränder i Indien
Så tänker du dig stark

Bildkälla: Jen Plas, Runway Riot