Modellen avslöjar den sorgliga verkligheten bakom hennes bilder

Hon är en framgångsrik modell med flera tusen följare på Instagram, där hon dagligen visar upp livet från modevisningar och photo shoots. Nu avslöjar hon sanningen bakom bilderna.

Den österrikiska modellen Jazz Egger flyttade till London som 18-åring för en modellkarriär. På bara ett år gick hon från nykomling i branschen till en internationell modell och skådespelare. Hon fick tidigt lära sig vikten av att ha en stor följarskara på sociala medier för att få nå framgång, så precis som andra supermodeller, postade hon bilder från modevisningar och fotograferingar för att visa upp sitt glamorösa liv. Men, nu har modellen avslöjat sanningen bakom bilderna.

Läs mer: Emma Watsons fem bästa citat om feminism

”Modeindustrin är hård och pressen att bli perfekt är ännu hårdare”, säger Jazz Egger till Distractify.com.

”Så i dag bestämde jag mig för att lägga upp en selfie med en annorlunda text mot vad jag brukar. Jag var ärlig. Jag är så trött på människor som låtsas ha ett perfekt liv, för jag vet att deras Instagram-flöden är fulla av lögner som spär på stereotypiska mönster”, fortsätter hon.

Under hashtaggen #truthbehindthisshot har Jazz nu gått tillbaka i sitt eget flöde och ändrat texten till sina tidigare publicerade bilder.

”Jag spenderade ungefär en timma på att fundera på huruvida jag skulle posta den här bilden eller inte, för jag känner mig obekväm över min näsa”, står det på en bild. En annan bildtext lyder: ”Jag varken åt eller drack salt, socker, fett eller alkohol under månader för att hindra att jag skulle få finnar”.

Instagram är fullt av filter. Se bilderna med de redigerade texterna nedan.

https://instagram.com/p/BNEkO9gDXxg/

https://instagram.com/p/BNCbHU0DNTw/

Läs även: Modellen tar av sig kläderna i tunnelbanan – anledningen är så bra

https://instagram.com/p/BLbwWh8j6EJ/

Läs mer:
Zara Larssons viktiga statement mot Polens sjuka abortlag
Redan 1997 tog Spice girls ställning mot sexism – se klippet här!
10 feministiska tatueringar du kommer älska
Han är sminkmärkets första manliga modell – se bilderna här