Modellen Charli Howard kallades "för stor" - här är hennes revansch

I oktober förra året fick modellen Charli Howard, som tidigare gjort jobb för bland andra Harper’s Bazaar och Glamour, sparken från sin agentur. Anledningen? Hon var ”för stor”. Strax efter det kritiserade hon agenturen i ett inlägg som blev viralt, där hon bland annat skrev att hon vägrar att låta dem diktera för henne vad som är fel på hennes utseende och vad hon behöver ändra på för att bli ”vacker”.

Kolla in: Nio modeller som utmanar vår syn på skönhet

“Jag vägrar att skämmas och vara arg dagligen för att jag inte kan leva upp till era löjliga, ouppnåeliga skönhetsstandard… Ju mer ni fokuserar på att vi ska gå ner i vikt och vara små, kommer designers att vara tvungna att göra kläder som passar vår storlek, och ju mer kommer unga kvinnor att skadas.”

”Ifall ni inte har förstått det än så är jag en kvinna. Jag är mänsklig. Jag kan inte skära av mina höftben för att passa i provstorlekar eller för att möta agenturstandard. Jag har kämpat i en lång tid eftersom ni har dömt ut min kropp och kallat den ”för kurvig”, men på sista tiden har jag börjat älska min kropp.”

Charli avslutade sitt meddelande med att säga att hon fortfarande älskar att vara modell, men att hon hädanefter bara kommer att jobba på sina egna villkor och prioritera sin hälsa främst.

Nu protesterar hon än en gång mot agenturens orealistiska krav i en video, där hon betonar att ”skönhet inte mäts genom en siffra”.

Kolla in videon nedan och bli inspirerad!

Charlis Instagram: @charlihoward

Charlis blogg: charlihoward.com

Läs mer:
Hon vill förbjuda uttrycket ”plus-size”
Cara Delevingne: ”Modellkarriären gjorde mig olycklig”
Victoria’s secret-modellen: ”Branschen gav mig skeva kroppsideal”

Av: Malin Ny