Modellens Instagrambild inspirerar kvinnor att älska sina kroppar

Modellens Instagrambild inspirerar kvinnor att älska sina kroppar

Den kroppspositiva modellen Iskra Lawrence är känd för sitt engagemang mot ensidiga skönhetsideal och för att peppa unga kvinnor att tycka om sig själva. Här är bilden det snackas mest om just nu!

Oavsett om det handlar om att slå tillbaka mot näthat eller att prata om hur hon har gjort för att börja älska sin kropp, är modellen Iskra Lawrence en stor inspirationskälla för unga kvinnor. Hon kan konsten att publicera inlägg som blir omtalade – och nu har hon gjort det igen!

Igår postade hon en oretuscherad bild på Instagram från en modefotografering. I texten skriver hon att bilden betyder väldigt mycket för henne. ”Tack gode gud att jag inte längre jämför mig själv med andra”, skriver hon.

Missa inte: Modebilderna som hyllar olika kroppsformer

Iskra berättar att hon för ungefär sex år sedan skulle ha känt sig alldeles för osäker i sin kropp för att dela ett sådant foto. ”Jag hade fått höra att du var tvungen att vara smal för att bli en framgångsrik modell och kvinna”, säger hon. Hon skriver också att det tog henne många år att känna sig bekväm med sin kropp men att hon är så glad hon har kommit dit idag.

”Det här är min kropp och min skönhet ligger inte i min storlek. Jag är stolt över att kunna vara modell utan att behöva tänka på dieter eller på att försöka vara perfekt, för jag är lycklig och hälsosam och det är det viktiga”, säger hon.

Inlägget har blivit hyllat i media och väldigt uppskattat av hennes följare. Ytterligare ett viktigt statement av modellen som vi älskar!

Se hela inlägget nedan.

Läs även Ny inspirerande reklamfilm mot kroppshets – se den här!

Läs även
Oretuscherade modeller fick klädfösäljningen att öka
Ida Warg: ”Det är en sån jäkla hets kring vad man ska äta”
Alexandra Bring: ”Jag tycker det är coolt att se stark ut”

Bildkälla @iamiskra