Nicole Falcianis ilska "De skrev att jag var för fet"

Bloggaren Nicole Falciani skulle varit med i en bikinireklam för ett stort företag. Men i dag fick hon ett mejl där de enligt Nicole drog tillbaka den då ”hennes kropp förändrats för mycket”. Då fick hon nog.

Bloggaren och entreprenören Nicole Falciani (ni har väl sett hennes medverkan i #nailalönen??) har under en längre tid samarbetat med underklädeskedjan Calzedonia. Men i dag förändrades det. Enligt Nicole fick hon i dag ett mejl från kedjan där de menade att hon ”förändrat sin kropp för mycket” och att hon inte längre var aktuell. Då fick hon nog. På sin Instagram skriver hon:

”Självklart blev jag ledsen. Jag är en ung tjej som försöker att älska min kropp men det är svårt. Min kropp är stark, sexig och vacker men när ett stort företag kallar mig tjock är det självklart att jag blir ledsen” och fortsätter:

”Om folk undrar varför unga tjejer är så osäkra så är det här svaret. För att företag och folk tycker sig ha rätten att kommentera min kropp. MIN kropp”.

När Baaam når Nicole är hon uppenbart irriterad.

– Först blev jag blev väldigt chockad och ledsen. Sen när det hade lagt sig lite och jag hade svarat så kände jag mer ”fuck dem”.

Alla kan använda en bikini! Du behöver bara en kropp och en bikini!

Med inlägget på Instagram vill Nicole sända signalen att beteendet inte är okej.

– Det ska inte spela någon roll hur min kropp ser ut. Om de vill samarbeta med mig så vill de samarbeta med personen jag är på sociala medier och inte för hur min kropp ser ut, säger hon och fortsätter:

– Den signal de skickar som företag är att det bara är okej att ha bikini om man är storlek XS, vilket jag inte kan stå bakom. Jag skrev till dem att jag inte vill samarbeta mer, säger Nicole.

Efter ett argt och besviket mejl tillbaka fick Nicole svaret att hon hade missuppfattat företaget.

– De skrev att det var inte alls det de menade och ville prata med mig i telefon. Jag svarade att det ni skrev går inte att missuppfatta på något sätt, att jag fortfarande inte vill samarbeta och inte har något att säga till dem i telefon.

Nu säljer Nicole alla sina badkläder från företaget och skänker pengarna till Frisk och fri, riksorganisationen mot ätstörningar.

Baaam har utan framgång sökt Calzedonia för en kommentar.

Läs hela Nicoles inlägg nedan:

Foto: IBL/Instagram