chips med smak av strawberry daiquiri från Gårdschips

Nu lanseras chips med smak av strawberry daiquiri

Tycker du att drinkar och chips är en oslagbar kombination? Då har vi den perfekta nyheten för dig. Nu lanseras nämligen chips med smak av strawberry daiquiri.
Smakerna som är gjorda för julen
Slå på ljud

Förra året lanserades chips med smak av mojito, och succén var ett faktum. Tidigare i år bestämde sig därför tillverkaren Gårdschips att testa ännu en spännande drinksmak på sina chips – nämligen gin & tonic. Båda smakerna har varit tillfälliga smaker på besök i hyllorna endast under en kortare tid, men av förklarliga skäl har de båda blivit stora snackisar.

Chips med smak av strawberry daiquiri

Och konceptet chips med smak av populär drink fortsätter. Enligt Instagramsidan Testgranaten ska Gårdschips nu smaksätta sina spröda potatischips med drinken strawberry daiquiri.

”Ni som inte är helt obevandrade i chipshyllan kommer säkert ihåg Gårdschips påse med smak av Gin & Tonic. Drinktemat fortsätter med Strawberry Daiquiri, något som känns långt från de vanliga chipssmakerna, som har en tendens att landa på ost, sourcream eller lök." skriver Testgranaten.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

Enligt Testgranaten ska vi kunna avnjuta dessa chips i början av nästa år då de lanseras i butik.

Vad är en strawberry daiquiri?

En strawberry daiquiri är en drink bestående av jordgubbar, lime, ljus rom och sockerlag. Den är fräsch och fruktig och på somrarna väljer många att lägga i extra mycket krossad is för att få en frozen strawberry daiquiri som svalkar skönt i sommarvärmen.

Så har Gårdschips tagit fram chips med smak av drinkar

2018 fick besökarna på festivalen Way Out West i Göteborg rösta fram sin drömsmak på chips – och det året blev den vinnande smaken mojito. Året efter fanns chipsen i butik, och succén gjorde att tillverkaren valde att fortsätta med samma koncept ett år till.

På Way Out West 2019 gjordes alltså en ny omröstning – och då gick smaken av gin & tonic segrande ur tävlingen.

Hur Gårdschips har tagit fram denna smak är oklart då Way Out West i år blev inställt på grund av corona. Kanske har strawberry daiquiri varit bland festivaldeltagarnas favoriterna tidigare år? Vilken drinksmak hade du velat se på chipsen nästa gång?

Foto: Gårdschips, Instagram/Testgranaten

LÄS MER:

Estrella lanserar årets julchips 2020 – här är nya smakerna

Nu kommer chips med smak av smör och havssalt

Ben & Jerry’s släpper glass med potatischips