Nu pratar ni om #minbostadskris – tack för era berättelser!

Nu pratar ni om #minbostadskris – tack för era berättelser!

Ni har delat, gillat, kritiserat och kommenterat. #minbostadskris har rört om på sociala medier – och i nyhetsvärlden. Här är några av reaktionerna.

I en vecka har vi på Baaam och Svenska Dagbladet lagt fokus på bostadsmarkanden under hashtaggen #minbostadskris. (Läs mer om samarbetet här) 


Och ni, våra läsare och tittare, har delat, gillat, kritiserat och kommenterat vår kampanj på Facebook, Twitter och Instagram.

Särskilt intressant har det varit att följa hur olika nyheterna tagits emot på Baaam och Svenska Dagbladets Facebooksidor, där den senare med sina nästan 100 000 följare såklart genererat mer av båda lägren.

På Svenska Dagbladet har man fått radera ett dussintal rent sexistiska kommentarer och angrepp på några av intervjupersonerna.

– Det handlar förmodligen om att män känner sig påhoppade och provocerade av att unga kvinnor tar plats och berättar. Många verkar ha ett oerhört stort behov av att skrika “inte alla män” i versaler, istället för att reflektera kring vad man själv kan göra som man för att förändra. Istället för att uttrycka någon form av självkritik försöker man att skuldbelägga ett offer, säger Hanna Österberg, redaktör på Svenska Dagbladet.


På Baaam har tonen varit en annan och många är ni som hört av er med era egna berättelser om bostadskrisen.

Det är rörande att se att människor väljer att dela med sig av historier som både är tunga och sorgliga. För i allt det svåra finns också en stor igenkänning och man kan se att man inte är ensam om att behöva hoppa runt på osäkra kontrakt, säger Nathalie Mark, redaktör på Baaam och projektledare för #minbostadskris.

Med #minbostadskris och allt från berättelser om att utsättas för sexuella trakasserier när man hyr i andrahand till statistik om hur lång tid det egentligen tar att spara ihop en kontantinsats har vi lyft upp bostadskrisen på agendan.

Aftonbladet har plockat upp vår nyhet om att du förlorar 40 000 om året på att bo i andra hand. Och TT har också publicerat vår granskning av hur få som fälls för svartkontraktsförsäljningar.

Det är också roligt att se att den video på Baaam som har setts av allra flest är videon med vår egen redaktions bostadshistorier. Har du inte sett den? Se den nu:


Här är några av reaktionerna: