Nu säljer ex-frun Birros "offerkofta" – och alla andra turer i dramat

Först sålde hon tavlan för 50 000 kronor, nu är det dags för "offerkoftan" att auktioneras ut på Tradera. Markus Birros ex Jonna Vanhatalo fortsätter att hitta kreativa sätt att betala sina räkningar.

Läs mer: Någon sa ”hora” – men vad bråkar egentligen Camilla Läckberg och Little Jinder om?

Vissa kändisar nöjer sig med att skriva en syrlig låt om sitt ex som hämnd, andra tar det betydligt längre. Markus Birros ex-fru Jonna Vanhatalo tjänade lite extra kosing och fick rensat bland onödiga prylar genom att auktionera ut sin bröllopstavla föreställande henne och Birro.

Efter tavlan följde musmattan och nu har du chans att buda hem ”offerkoftan”. Men vi tar det från början.

I mars lade Jonna ut sin bröllopstavla till försäljning på Tradera. Tavlan föreställer henne och dåvarande maken i full bröllopsmundering – komplett med ett knytnäveslag rätt igenom duken.


”Min knytnäve råkade gå igenom tavlan när det var som mest infekterat i bodelningen, så betänk det symboliska värdet av frihet i det utdelade slaget när du budar”, skrev Jonna i annonsen.

Jonna presenterade tavlan som en chans att hjälpa en ensamstående mamma att betala förfallna räkningar och allt överskott ska gå till kvinnor som försöker komma på fötterna igen efter en skilsmässa. Tavlan landade till slut hos ingen mindre än Alex Schulman, vars vänner vunnit budgivningen med 50 000 kronor.

Varför ändra på ett vinnande koncept verkar Jonna ha tänkt och fortsatt köra på med försäljningen av Birro-prylar. Du kan numera köpa en unik musmatta med det forna paret som motiv och Marcus gamla ”offerkofta av skinn”.

”Jacka av modell ’jag-vill-se-ut-som-om-jag-kör-mc-fast-jag-eg-knappt-törs-cykla’ säljes med tufft klotter på ärmarna. Missa inte denna helt unika möjlighet att gå runt i läder, dricka billigt rödvin (fås på köpet om så önskas) och känna dig utsatt och kränkt”, skriver Jonna om denna offerkofta som i skrivande stund är uppe i drygt 900 kronor.

Du har till och med den 12:e april på dig. Skynda fynda!

Foto: IBL, Tradera