Ett husdjur i form av en hund och en Iphone 11 med kamera.

Nya Iphone 11 har ett porträttläge för ditt husdjur

Med porträttläget i Iphone 11 kan du äntligen ha den där modeplåtningen som ditt husdjur förtjänar!

Har du en fyrfota vän där hemma? Då är är din mobil förmodligen full av bilder på din pälsbeklädda kamrat. Dock kan det vara svårt att få till den där perfekta bilden, eftersom ditt husdjur helt enkelt inte bryr sig om att sitta still när det passar dig. Men skam den som ger sig – och nu får du Apple till hjälp!

Under presentationen av Iphone 11 avslöjades nämligen att telefonen utrustats med ett porträttläge för såväl människor som djur, skriver sajten Gizmondo.

I föregångaren Iphone XR har porträttläget endast kunnat läsa av mänskliga ansikten, men nu blir det alltså ändring på det. Iphone 11 har dessutom tre inbyggda kameror, vilket gör det möjligt att ta fotografier av betydligt högre kvalitet.

På baksidan av den nya modellen sitter en vidvinkelkamera och en ultravidvinkelkamera som samverkar när du använder porträttläget för ditt husdjur. Du kommer även att kunna redigera din bild med funktioner som exempelvis porträttbelysning för bästa möjliga resultat.

För första gången i den billigare Iphone-modellen

På Twitter kan man nu se exempelbilder på porträttläget och Apple har även publicerat fotografier på sin hemsida för alla nyfikna djurägare.

En del Iphone-användare har påpekat att det redan varit möjligt att fotografera djur i porträttläget, trots att det inte anpassats för detta. Apple menar dock att de dubbla kameralinserna nu kommer att göra det mycket enklare – och bättre.

Vissa har också kritiserat Iphone 11:s porträttläge som en ickenyhet, då den redan finns i de dyrare telefonerna Iphone XS och XS Max. Men om du i stället äger en billigare modell (som miljoner andra) har du aldrig haft den funktionen:

”Hej alla ni som säger att porträttläge för husdjur redan finns på era telefoner. Svaret är ja om du har en mobilkamera med dubbla kameralinser, och nej om du haft Iphone XR, som är Iphone 11:s föregångare”, förklarar den amerikanska techreportern Lexy Savvides på Twitter.

I Sverige kan du förbeställa Iphone 11 från och med den 13 september, med officiell säljstart i handeln den 20 september. Just nu ligger priset på 9 195 kronor och uppåt, enligt Apples hemsida. Den släpps även i modellerna Iphone 11 Pro och Iphone 11 Pro Max.

Läs mer:

Nya Iphone 11: Här är de största nyheterna 

Så funkar Apples nya mensverktyg

Foto: Apple