Kändisrubrikerna från 2016 – som du inte trodde du skulle läsa

2016 har varit ett händelserikt år i populärkulturen. Från Brangelinas skilsmässa till rånet på Kim Kardashian och Leonardo DiCaprios Oscar – här är de mest oväntade kändisrubrikerna från året som gått.

Läs mer: Beyoncé visar upp familjebilder i nya musikvideon

1. Brangelina gjorde slut

I höstas slog nyheten ner som en bomb – Brad Pitt och Angelina Jolie skiljer sig. Efter två års äktenskap och över 10 år tillsammans meddelade ett av världens mest kända par att de går skilda vägar. Angelina var den som ansökte om skilsmässa, och krävde också ensam vårdnad över parets sex barn.

2. Kim Kardashian blev rånad i Paris

Under ett besök i Paris blev Kim Kardashian West utsatt för ett brutalt rån på sitt hotellrum. De beväpnade rånarna var utklädda till poliser, band fast Kims händer och fötter och låste in henne i badrummet. Rånarna kom över smycken värda miljontals kronor, och Kim har sedan den traumatiska händelsen dragit sig tillbaka från offentligheten och sociala medier.

10.6053187ak

3. Johnny Depp anklagades för att misshandla sin fru Amber Heard

Amber Heard ansökte om skilsmässa i maj, anklagade Johnny Depp för misshandel och ansökte senare om kontaktförbud. Nyheten splittrade Hollywood då en del menade att Amber ljög om misshandeln, samtidigt som bilder på en blåslagen Amber läckte ut. Amber fick sju miljoner dollar efter skilsmässan, och valde att donera allt till välgörenhet.

4. Justin Bieber tog bort sin Instagram

Stjärnan har ett minst sagt komplicerat förhållande till sina fans, och efter hat och hot riktade mot hans nya flickvän valde Justin Bieber i augusti att ta bort sitt Instagramkonto. Justin verkar ännu inte särskilt sugen på att återvända till det sociala mediet, senast i november sa han att ”Instagram är till för djävulen”.

5. Trump blev USA:s president

En av USA:s mest kända affärsmän blev – mot alla odds – vald till USA:s nästa president. Mannen som när han först meddelade sin kandidatur blev hånad och utskrattad gick och tog hem hela segern, och 2017 kommer visa hur Trumps USA kommer att se ut.

6. Beyoncés ”Lemonade” startade otrohetsrykten om Jay Z

Det visuella albumet ”Lemonade” slog hela musikvärlden med häpnad, och ganska snart började fans och musikrecensenter utröna en röd tråd i Beyoncés nya album. Flera textrader antyder att Jay Z har varit otrogen, och spekulationerna tog snabbt fart. Beyoncé slänger bort sin vigselring i en video, sjunger om ”Becky with the good hair” och varnar om att ”you gon’ lose your wife” – det är inte svårt att förstå varför otrohetsrykterna startade.

7. Justin Bieber besökte gudstjänst i Stockholm

Efter två konserter i Stockholm, motorcross och wakeboard på Lidingö tillbringade Justin Bieber sin sista dag i Sverige med att besöka en gudstjänst i Fryshuset. Det var Hillsong-kyrkan som anordnade gudstjänsten, en pingstrelaterad frikyrkoförsamling som svenska Carola även är engagerad i. Något otippat för en popstjärna.

8. David Bowie, Prince, och Alan Rickman gick bort

Flera stora artister och skådespelare gick bort under året, och några av de som gjorde störst intryck var David Bowie, Prince och Alan Rickman. Både Alan Rickman och David Bowie dog av cancer, varav den senare höll sin sjukdom väldigt privat och nyheten kom för många som en chock.

9. Leonardo DiCaprio vann ÄNTLIGEN en Oscar

Efter 27 år på vita duken, sex nomineringar och tusentals memes och skämt om hur stackars Leo aldrig vinner så händer det – Leonardo DiCaprio vinner sin första Oscarsstatyett för sin roll i ”The Revenant”.

10. DJ Khaled blev den mest populära kändisen på Snapchat

Musikproducenten och DJ’n fick ett oväntat kändisskap på Snapchat efter ett jetski-äventyr, och tack vare hans unika inspirationstal och spektakulära vardag stannade fansen kvar. DJ Khaled fick oss alla att prata om ”the key to success”, utropa ”Lioooon!” och använda frasen ”bless up” regelbundet. En Snapchat-legend, helt enkelt.

Läs även:
16 bevis på att Leonardo DiCaprio alltid varit ditt livs kärlek
12 gånger Beyoncé har visat att hon är BOSS
15 tecken på att du är en vuxen Belieber

Foto: IBL