par-lernestrom-skyltdocka

Pär Lernström röt ifrån mot NK:s skyltdocka – nu tar de bort den

I ett inlägg på Instagram har Pär Lernström reagerat på en av NK:s skyltdockor som han anser är alldeles för smal. Nu har NK tagit åt sig av kritiken och tar bort dockan.

Läs mer: Hennes fotoserie hyllar plus size-kroppen (och ska skapa nya ideal!)

I ett inlägg på Instagram har programledaren Pär Lernström reagerat på en skyltdocka som NK har. I inlägget skriver han ”Va skönt det är att ni kör med helt naturliga modeller i era butiker. Verkligen kanon att ni hetsar kvinnor/tjejer till att försöka se ut så här. Så oerhört korkat. Ni har på alla sätt råd att föregå med gott exempel och visa att ni inte är idioter.”

Bilden som Pär Lernström tagit är på en skyltdocka som är väldigt smal iklädd en klänning. Inlägget har fått massvis med kommentarer från människor som instämmer och tycker det är bra att han lyfter det här. Något vi på Baaam håller med om!

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

Efter inlägget har nu NK valt att ta bort skyltdockan.

– Vi är medvetna om det här inlägget som han har gjort och vi är jättetacksamma för att våra kunder uppmärksammar oss. Det är självklart jätteviktigt för NK att ta vårt ansvar att stå för ett sunt kroppsideal, säger Hanna Blom, presskontakt på NK, till Expressen.

Hon tillägger också NK har en egen standard för hur deras provdockor ska se ut, och att det ska följas av alla avdelningar i varuhuset. Den här gången ska det ha varit en ny avdelning som använt sig av sin egen skyltdocka.

Har du sett någon annan butik som använt överdrivet smala skyltdockor? Hör av dig till oss!

Läs mer:
Se klädmärket som visar samma outfit på olika kroppar
Ashley Graham frontar H&M:s höstkampanj – av en väldigt bra anledning
Ny studie: ”Därför har du alltid klädkris”

Foto:IBL