Par som tar sovmorgon är lyckligare ihop

Snooza extra länge med din älskling i morgon. Då är chansen större att ni får en lyckligare relation, säger ny forskning.

Att tillräckligt med sömn är bra för din hälsa är ingen nyhet. Det gör dig mindre stressad, stärker immunförsvaret och håller din ämnesomsättning på en bra nivå. Men visste du att sömn faktiskt också gör dig lyckligare med din partner?

Enligt en ny studie vid University of Florida kan en god natts sömn faktiskt vara nyckeln till en härlig relation. Undersökningen gick ut på att nygifta par enskilt fick dokumentera hur tillfredsställda de kände sig i relationen samt hur många timmars sömn de fick om natten, under sju dygn.

Missa inte! Äntligen reklam för mensskydd som visar blod

Resultatet visade att par som sov längre än de brukade göra (genomsnittet låg på ungefär sju och en halv timme per natt) kände sig lyckligare i sin relation just den dagen.

Forskningen visade också att männen kände sig mer nöjda med livet överlag, när de sovit mer än de brukade, även om de hade haft en negativ upplevelse med sin partner samma dag. Något som inte gällde kvinnorna. Orsaken till skillnaden mellan könen är ännu okänd.

Det kanske inte kom som en jättechock att tillräckligt med sömn gör oss gladare i vår relation (vi vet ju vad för lite sömn kan göra med humöret), men det är ju alltid skönt att ha en bra anledning att ta sovmorgon. Eller hur!?

Och när ni väl har sovit ut, kanske ni ska titta på en serie ihop i sängen för att boosta relationen ordentligt? Det gör nämligen att bandet mellan er blir ännu starkare.

Läs mer
Par som dricker ihop har en lyckligare relation
Blir du sötsugen efter träningen? Du är inte ensam!
5 minuters effektiv magträning att göra varje morgon

Bildkälla IBL